22/11/2021

180 alumnes de Girona i Salt reflexionen sobre la maternitat i la paternitat amb “A Pie” de José Antonio Portillo

Aquesta setmana, 180 joves estudiants de Girona i Salt visitaran la instal·lació A Pie de l’artista escènic José Antonio Portillo, que té lloc durant Temporada Alta al Centre Cultural La Mercè. Prèviament a la visita, els joves d’aquests instituts han realitzat un petit exercici entorn de la maternitat i la paternitat proposat pel mateix artista dins del projecte educatiu del festival, A Tempo – Arts i Formació.

L’exercici ha consistit en què l’alumnat investigués sobre què els hagués agradat dir als seus pares i mares en les etapes que es representen a la peça escènica (gestació, naixement, infantesa, adolescència, edat adulta i retorn). L’objectiu de l’activitat és que l’alumnat sigui capaç d’identificar les diferents etapes i reflexioni sobre els moments d’angoixa, por i alegria que experimenten pares i mares. A la peça escènica, s’hi presenten a través d’un cervell replet de calaixos automatitzats que emmagatzemen sons, paraules i objectes que representen aquesta experiència vital i ens vinculen amb l’infant que portem dins.

Per al moment, els estudiants de l’Institut Salvador Sunyer i Aimeric ja han pogut assistir a la instal·lació en una visita comentada amb José Antonio Portillo, durant la qual van poder parlar amb l’artista sobre el contingut de la peça escènica, el procés de treball i els entramats de l’experiència escènica creada. Aquesta setmana també visitaran la instal·lació tres instituts més de Girona: l’INS Ermessenda, l’INS Montilivi i l’INS Santa Eugènia.