10/12/2019

200 estudiants participen al I Torneig de Dramatúrgia per a Instituts

Aquest dilluns els instituts IES Vallvera (Salt), IES Jaume Vicens Vives, INS Santiago Sobrequés i Vidal i l’Escola La Salle de Girona han participat al I Torneig de Dramatúrgia per a Instituts a la Sala Planeta. El text més votat pels propis assistents ha estat L’Alvocat escrit per 15 alumnes de de Batxillerat Artístic de l’Escola La Salle, que narrava la història de dos desconeguts, un lladre professional i una noia aparentment novençana, que es troben en un supermercat i pretenen robar l’alvocat perfecte. En aquesta edició per a joves, però, no hi ha premi per al text guanyador, sinó per a tots els participants, que s’emporten dues entrades per a espectacles de Temporada Alta 2020.

Els textos presentats al llarg de la final han estat fruit d’un procés que va iniciar-se el passat mes d’octubre. Durant aquest mes, els alumnes van escriure per grups diversos textos a partir de dos tallers d’escriptura teatral de la mà d’Albert Forns. Dels textos presentats, les dramaturgues Cristina Clemente i Estel Solé en van triar un per representar cada institut i van acabar de desenvolupar-lo juntament amb els alumnes, tot dirigint la interpretació dels actors i actrius.

Durant el torneig els actors i actrius Elisabet Casanovas, Georgina Latre, Alejandro Bordanove i Martí Salvat han interpretat els textos dels diferents instituts. El públic, format pels mateixos estudiants d’aquests instituts juntament amb un grup de 46 alumnes de l’Institut Salvador Sunyer i Aimeric, que ha assistit com a institut convidat per aportar-hi un vot neutral, han votat els seus textos preferits.

Aquesta primera edició del torneig ha estat una prova pilot en què els instituts participants han estat directament escollits. La idea ha estat impulsada per l’equip d’A Tempo – Arts i Formació de la Fundació La Ciutat Invisible amb la col·laboració de Tramoia Cultura. En la pròxima edició del projecte, s’obrirà un procés d’inscripció a tots els instituts de Girona i Salt que vulguin participar-hi.