16/11/2022

220 estudiants de Girona, Salt i Banyoles reflexionen sobre la guerra amb Flors i viatges de Cabosanroque

Durant aquesta setmana, 220 estudiants de 5 centres educatius de Girona, Salt i Banyoles visiten la instal·lació Flors i viatges dels artistes sonors Cabosanroque programat al festival Temporada Alta, en el marc de les activitats d’A Tempo – Arts i Formació, el projecte educatiu de la Fundació La Ciutat Invisible i el festival, que compta amb el suport de la Fundació Banc Sabadell.

Com a tret de sortida de les funcions, l’artista de la companyia Laia Torrents contextualitza l’obra i presenta com ha estat el procés dramatúrgic de l’espectacle. A partir dels relats de Flors i Viatges de Mercè Rodoreda, proposa a l’alumnat reflexionar al voltant de la guerra i les seves conseqüències des de la visió de les dones i els infants; de com el trauma i el pas del temps manipulen la memòria, modificant l’experiència viscuda per acabar construint alguna cosa que s’acosta a la ficció. A banda dels llibres i de l’experiència viscuda per Rodoreda, l’espectacle inclou paral·lelismes amb la guerra d’Ucraïna-Rússia a partir de fragments traduïts de l’ucraïnès i, a més, testimonis de dones i nens que van viure la Segona Guerra Mundial recollits per La Premi Nobel Svetlana Aleksiévitx.

En conjunt, es faran un total de 13 passis que tindran lloc al Teatre Municipal de Girona, amb la voluntat d’acostar altres formes de teatre immersiu a estudiants de secundària i batxillerats. Amb aquesta instal·lació, el duo tanca la seva trilogia d’instal·lacions immersives de l’obra d’escriptors catalans per abordar temes universals.