23/09/2019

A Tempo, Arts i Formació presenta les novetats per al curs escolar 2019-20

Divendres passat es van presentar les novetats del programa A Tempo, Arts i Formació per al curs escolar 2019/20 a La Pedrera de Barcelona.

Aquesta tardor, coincidint amb Temporada Alta, A Tempo, Arts i Formació engega un nou curs amb l’objectiu de seguir potenciant el paper transformador de la cultura i les arts en el món educatiu. Per això, el projecte continua incorporant estratègies innovadores per impulsar l’accés, la participació i la contribució a la vida cultural de joves i infants de les ciutats de Girona i Salt.

Aquesta nova edició aposta per continuar desenvolupant els eixos de treball habituals i ampliant-ne l’oferta. Dins el programa de Temporada Alta a l’Aula, destaca que, per primera vegada, hi haurà una obra dirigida a l’alumnat del primer cicle d’ESO: Selecció Natural, de Laia Alsina Ferrer, una obra que pretén conscienciar i debatre sobre el bullying o assetjament escolar. En el cas d’Artistes a l’Aula, el projecte arribarà per primera vegada als municipis de Sils i Anglès, en col·laboració amb el Consell Comarcal de la Selva perquè els alumnes d’aquests municipis puguin conèixer de primera mà la feina de dramaturgs, intèrprets, escenògrafs, músics i altres artistes que participen al festival. A més, durant el proper mes de juliol, A Tempo continuarà apostant per oferir Formació per a docents interessats en el potencial pedagògic de les arts.

Durant Temporada Alta, també tindran lloc dues novetats importants impulsades per A Tempo. D’una banda, es podrà veure Correu Brossa, una instal·lació creada a partir de Crea el teu projecte per l’alumnat de 5è de primària de les escoles La Farga (Salt), Gegant del Rec (Salt) i l’Esculapi (L’Escala) en el marc del projecte “Planters”, impulsat per ConArte Internacional. L’obra pretén commemorar la figura i obra del poeta Joan Brossa, coincidint amb el centenari del seu naixement.

De l’altra, s’impulsa el I Torneig de Dramatúrgia per a Instituts: una prova pilot proposada per Tramoia Produccions Culturals i inspirada en el Torneig per a adults de Temporada Alta. La iniciativa comptarà amb l’escriptor Albert Forns, qui impartirà tallers d’escriptura en els instituts participants, i amb les dramaturgues Cristina Clemente i Estel Solé, amb qui l’alumnat de batxillerat acabarà de desenvolupar el text inicial, el qual serà posteriorment interpretat per actors professionals reproduint el format del torneig per a adults a la Sala La Planeta. Els instituts seleccionats per a aquesta primera edició són l’IES Vallvera (Salt), l’INS Jaume Vicens Vives (Girona), l’INS Santiago Sobrequés (Girona) i l’Escola La Salle (Girona).

Finalment, A Tempo apostarà per les Escoles Tàndem, un projecte de la Fundació Catalunya La Pedrera que pretén vincular centres escolars de Girona i Salt amb Temporada Alta i la Fundació La Ciutat Invisible per dissenyar conjuntament estratègies innovadores que transformin l’organització de les escoles, implicant tot el personal docent i singularitzant-les. El curs passat ja es va començar a treballar amb l’Institut Salvador Sunyer i Aimeric (Salt) i aquest cop s’ha ampliat a les tres escoles del sector est de Girona, apostant així per una relació no exclusiva d’una escola sinó inclusiva de tot un context territorial i la seva comunitat educativa.

A Tempo, Arts i Formació és un programa organitzat per la Fundació La Ciutat Invisible i compta amb el suport de la Fundació Banc Sabadell i amb la col·laboració de ConArte Internacional, l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona. Totes les activitats del programa per a aquest curs poden consultar-se aquí.