30/05/2018

Alba, de Marc Artigau i la companyia Atrium, guanya el XI Premi Quim Masó

El muntatge s’estranarà a Temporada Alta 2018 i posteriorment es veurà al Teatre Nacional de Catalunya. Es va atorgar el XI Premi Quim Masó a la producció teatral a la companyia Atrium pel seu projecte Alba, escrit per Marc Artigau. La proclamació del guanyador es va fer en el marc de les activitats de Temporada Alta, en un acte obert al públic presentat per l’escriptor Josep Maria Fonalleras que va comptar amb l’actuació musical de Gemma Humet i Toti Soler. L’Ocell ferit o l’ou, de Bruna Cusí (Cicely Films) i Incognit de Nick Payne (Companyia La Incògnita) han estat els projectes finalistes de l’edició d’enguany.

Alba de Marc Artigau és un muntatge que es pregunta sobre la nova manera de relacionar-se i de gestionar la solitud de l’individu en la societat. La realitat virtual aïlla a les persones de la realitat física? Les relacions són alguna cosa que neix, creix i madura al nostre cap? Respondre aquestes preguntes i reflexionar sobre com funcionen els mecanismes de l’amor, l’amistat, la família i la fe en la societat actual és el punt de partida del muntatge que parteix d’una idea de la productora Atrium Produccions. el projecte estarà dirigit per Raimon Molins i David Selvas i Patricia Mendoza són part del repartiment que encara s’està tancant.

El projecte ha estat escollit entre un total de 12 porpostes que optaven al premi en aquesta edició. El guanyador rebrà una dotació de 40.000 € i el mutnatge s’estrnearà a Temporada Atla 2018 i es podrà veure també al Teatre Nacional de Catalunya.