Convertim les arts escèniques en una eina transformadora, al servei de l’educació i la integració social

Què fem?

La Fundació té la voluntat de fer arribar la cultura i molt especialment les arts escèniques a tots els segments de la societat. Amb aquest objectiu, des de les diverses branques de la Fundació s’han llançat nombroses activitats pensades per fer arribar les arts escèniques als escolars i a les persones en risc d’exclusió social. Aquests mateixos projectes ens ajuden a difondre els valors culturals i socials de les arts escèniques, convertint-los en una eina d’integració i educació.

Foto: Apropa Cultura

Com ho fem?

La Fundació compta amb la col·laboració de diversos centres i organitzacions per a tirar endavant aquests projectes. D’una banda la Fundació fa anys que organitza diversos programes socials i educatius en col·laboració amb el Teatre de Salt. Des del 2018 part d’aquestes activitats s’engloben dins el projecte Apropa Cultura, un programa socioeducatiu dels equipaments culturals de Catalunya que afavoreix l’assistència dels usuaris de diversos centres socials als espectacles oferts a teatre.

La Fundació participa també en un conveni amb l’Obra Social “La Caixa” per a promoure l’accés al teatre dels joves i les persones en risc d’exclusió social. Aquesta col·laboració permet organitzar diverses activitats al mateix Teatre de Salt.

Foto: Nahui Twomey

Darrerament la Fundació ha donat un impuls a les diverses activitats pedagògiques, apostant per la creació de més seminaris i sessions formatives dirigides a docents i professionals del sector de l’educació i el cultural.

Totes aquestes iniciatives completen la vocació social de la Fundació que juntament amb el projecte A Tempo – Arts i Formació casen els mons de les arts i l’educació.

La Fundació també aprofita el marc únic que ens ofereix el festival Temporada Alta, que organitza Bitò, per a desenvolupar algunes de les seves iniciatives, com facilitar entrades per a estudiants a espectacles especialment pensats per a aquest tipus de públic.

Foto: ConArte