02/11/2020

Aquest dijous, jornada entorn dels efectes de la Covid-19 en l’educació

La Covid 19 i els efectes que ha provocat en els àmbits social i educatiu han creat una sensació d’incertesa general que ha posat sobre la taula molts dubtes sobre com cal reorientar els models educatius. Aquesta és la principal qüestió que s’abordarà, a través de les arts i la cultura, durant la jornada inaugural titulada Abraçar la incertesa, el primer espai de trobada dirigida a docents per donar resposta als efectes que la Covid-19 ha tingut en l’educació.

La jornada tindrà lloc aquest dijous 5 de novembre, a les 18.00 hores, a través del canal de Youtube d’A Tempo – Arts i Formació. El filòsof basc Daniel Innerarity, expert en governança democràtica que recentment ha estat treballant entorn del concepte d’incertesa, serà l’encarregat d’obrir la jornada parlant sobre les relacions existents entre la incertesa del moment actual i la creixent complexitat del món. La seva intervenció servirà de base teòrica pel debat que dinamitzaran la pedagoga musical Ester Bonal i la gestora cultural Gemma Carbó sobre la relació de les arts i l’educació amb el concepte d’incertesa i connectant-la amb la realitat de les escoles i del sector cultural. Durant la conversa, hi haurà espai per a la participació online del públic per plantejar preguntes o formular reflexions.

Durant la jornada, es presentarà Llar, un exemple de producció artística, col·lectiva i multidisciplinar sorgida durant el primer confinament en el marc del projecte Planters de ConArte Internacional. La cantant Maria Rodés compartirà la seva experiència col·laborant en un projecte de transformació social que sorgeix als centres educatius i explicarà el procés creatiu de la cançó Llar, fruit d’aquest treball.

Aquesta serà la primera jornada de l’itinerari de formació «Arts per educar en la incertesa» que organitza A Tempo – Arts i Formació juntament amb l’associació ConArte Internacional, amb el suport de la Fundació Banc Sabadell, i que està inclòs en el projecte educatiu del festival Temporada Alta. L’itinerari comptarà amb tres sessions més que es repartiran al llarg del curs escolar.

Les inscripcions per a la jornada inaugural en modalitat online són gratuïtes i estan obertes fins al 4 de novembre

.