10/12/2021

Arriba la final del III Torneig de Dramatúrgia per a Instituts durant Temporada Alta

©Marti Artalejo

Per tercer any consecutiu, Temporada Alta presenta la gran final del Torneig de Dramatúrgia per a Instituts que impulsem des d’A Tempo – Arts i Formació amb la col·laboració de Tramoia Produccions Culturals. La final tindrà lloc a la Sala La Planeta el matí del pròxim dilluns 13 de desembre, dia en què també se celebra la final de l’XI Torneig de Dramatúrgia Catalana del festival.

La final enfrontarà els textos escrits per l’alumnat dels 4 centres de Girona i Salt participants: En Blanc de l’INS Montilivi, Lladruc de l’INS Ermessenda, La caiguda de l’Escola La Salle i El robatori de la Mona Lisa de l’INS Vallvera. Aquests textos són fruit d’un treball de creació a les aules, en què l’alumnat participant ha tingut l’oportunitat de rebre formació dramatúrgica amb un equip veterà de professionals que ens han acompanyat en edicions anteriors: l’escriptor Albert Forns i les dramaturgues Cristina Clemente i Estel Solé.

Durant l’esdeveniment, Marta Ossó, Francesc Cuéllar, Neus Ballbé i Alejandro Bordanove seran els actors i actrius encarregats de pujar al ring per fer una lectura dramatitzada dels quatre textos enfrontats. Tots els joves que han participat a l’experiència del present curs i juntament amb un grup convidat de l’Institut Salvador Sunyer i Aimeric, institut guanyador de la II edició, coneixeran les propostes de la resta de centres i votaran el text guanyador.