22/01/2020

Artistes a l’Aula arriba als instituts de Sils i Anglès per primera vegada

El passat mes de desembre es va realitzar, per primera vegada, Artistes a l’Aula als municipis de Sils i Anglès.

Dins el projecte Articulació d’un ecosistema cultural-creatiu a la Selva, SelvaCultura ha impulsat i coordinat l’activitat Artistes a l’Aula en el marc del projecte A Tempo, Arts i Formació de la Fundació La Ciutat Invisible amb l’objectiu d’impulsar el talent creatiu i dinamitzar l’activitat cultural dels municipis.

De les diferents línies de treball que proposa A Tempo, l’Institut de Sils va rebre la visita del músic, actor i compositor Carles Pedragosa, qui va explicar la seva trajectòria i va realitzar un taller sobre Què vol dir ser actor juntament amb l’alumnat. Anteriorment al taller, l’alumnat d’aquest institut va poder assistir a una prèvia d’Europa Bull (Premi Quim Masó 2018) en el marc de Temporada Alta, un espectacle poètic, elegant i ple d’humor sobre les pors dels europeus de l’autor i director Jordi Oriol, on Pedragosa n’és actor i director musical.

En la mateixa línia, l’Institut Rafael Campalans (Anglès) va comptar amb la creadora i ballarina Nora Baylach. En aquest cas, l’alumnat va poder assistir durant l’última edició del festival a una funció de Trama, un espectacle de la coreògrafa Roser López Espinosa que gira entorn l’afinitat, equilibris compartits i discòrdies envers el treball en equip. Durant la sessió d’Artistes a l’Aula, Baylach va explicar la seva trajectòria professional i va realitzar un taller de dansa i moviment amb l’alumnat d’aquest institut.

Amb aquesta primera aproximació a centres educatius més enllà de Girona i Salt, A Tempo, Arts i Formació està obert a portar les activitats que ofereix a altres centres de la província. Aquest any s’ha aconseguit portar l’oferta als instituts de Sils i Anglès gràcies a la col·laboració del Consell Comarcal de La Selva.

Pròximament, al llarg d’aquest segon trimestre, els instituts de Girona i Salt també rebran la visita d’artistes que han participat durant la darrera edició de Temporada Alta, els quals compartiran la seva trajectòria i treballaran diferents competències amb l’alumnat (lectura en veu alta, escriptura creativa, dansa i teatre físic, tècniques bàsiques de circ, etc.). Actualment, s’estan començant a programar les funcions.