Artistes a l’Aula

Connectem artistes de Temporada Alta amb alumnat de secundària.

#ATempo

Artistes a l’Aula

Artistes a l’Aula és una iniciativa que té com a objectiu connectar els artistes de Temporada Alta amb els joves de Girona i Salt. Com a novetat d’aquest curs, els instituts participants rebran a finals del primer trimestre material digital amb propostes de treball pràctic relacionades amb les arts escèniques (escriptura creativa, dansa i teatre físic, lectura en veu alta, etc.) per part dels artistes de l’edició actual del festival: el dramaturg i director Gabriel Calderón (Història d’un senglar —o alguna cosa de Ricard—) i les companyies Les Impuxibles (FAM) i José y sus hermanas (Explore el jardín de los Cárpatos).

A més, l’alumnat tindrà l’oportunitat de parlar directament amb els artistes de manera telemàtica i preguntar-los sobre la seva professió, els estudis artístics, les sortides professionals o altres qüestions generals relacionades amb les arts i cultura. Les trobades amb els artistes són limitades i, per tant, l’assignació es farà en funció de l’ordre d’arribada de les sol·licituds i el nombre de grups sol·licitat.

Edició 2019-20

A conseqüència de la situació sanitària generada per la Covid-19, vam optar per donar continuïtat als tallers d’Artistes a l’Aula de manera telemàtica a través del nostre canal de YouTube.

La ballarina i coreògrafa Roser López Espinosa (Trama), l’actor i comediant Marcel Tomàs (El comediant) i el director i dramaturg Jordi Oriol (Europa Bull) han gravat un seguit de vídeos dirigits als estudiants amb l’objectiu de compartir eines d’arts escèniques (de veu, de cos, d’interpretació, etc.) que permetin l’experimentació i l’autoconeixement a casa. Des d’A Tempo, hem fet arribar els vídeos al professorat responsable i l’alumnat ha pogut posar en pràctica les diferents propostes.

Alhora, per facilitar el diàleg entre l’artista i l’alumnat, els centres ens han fet arribar un seguit de preguntes sobre dubtes i inquietuds personals de l’alumnat vers el món artístic i les hem enviat als artistes, qui els han respost a través d’un nou vídeo. El resultat d’aquest procés està obert i és accessible per a tothom a través del nostra canal de Youtube. Podeu consultar els vídeos a continuació: