24/02/2021

Artistes de Temporada Alta entren a les aules amb nous formats digitals

En la quarta edició d’Artistes a l’Aula del projecte A Tempo – Arts i Formació, hem comptat amb la col·laboració del dramaturg uruguaià Gabriel Calderón i les companyies José y sus Hermanas i Les Impuxibles, per continuar apropant les professions artístiques a alumnat d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de manera telemàtica.

Entre els mesos de febrer i març, Gabriel Calderón connectarà en directe amb l’alumnat de segon de batxillerat de l’Institut Montilivi de Girona. Al llarg de tres sessions titulades Mito de origen, Territorio y velocidad i Traducción, Calderón compartirà eines d’escriptura dramatúrgica basada en la reinterpretació de clàssics. L’alumnat coneixerà la visió de Calderón del dramaturg com a traductor invers: escriure i plasmar escenes en un idioma que mai serà el definitiu i que sempre estarà obert a reinterpretacions per part de directors, actors, actrius i espectadors. A més, tindrà l’oportunitat de veure l’espectacle Història d’un senglar —o alguna cosa de Ricard— de la darrera edició del festival Temporada Alta.

Alhora, ampliem l’arxiu de propostes digitals d’Artistes a l’Aula accessibles per a tothom a través del nostre canal de Youtube A Tempo – Arts i Formació. En aquesta ocasió, la companyia José y sus Hermanas ens comparteix una proposta de creació col·lectiva basada en el procés de creació de la seva darrera obra Explore el jardín de los cárpatos, espectacle que l’alumnat participant de les trobades digitals podrà visualitzar a l’aula. Per altra banda, la companyia Les Impuxibles proposen als joves una activitat sobre la relació amb el propi cos i l’autoestima inspirada en FAM, una obra entorn de la pressió social sobre els cossos.

A més, artistes de totes dues companyies connectaran amb els joves de quatre instituts de Girona i Salt en una trobada digital a finals del mes de març. L’alumnat de l’Escola La Salle i l’Institut Ermessenda de Girona i els instituts de Salt INS Salvador Espriu i INS Salvador Sunyer i Aimeric podran preguntar als artistes sobre la seva trajectòria, sortides professionals i estudis artístics, a més d’altres qüestions generals relacionades amb les arts i la cultura.