30/06/2021

Conversem sobre la participació dels joves en la cultura del territori amb agents culturals de referència

Sota el títol Activem la participació jove als espais culturals, compartirem amb diversos equipaments culturals de referència de Girona una jornada per traçar estratègies de futur que fomentin la participació dels joves a la vida cultural del territori. La jornada tindrà lloc el pròxim dimecres 7 de juliol, a les 18 hores, al Centre Cultural La Mercè en el marc del projecte A Tempo – Arts i Formació.

Començarem la jornada amb una descripció de l’estat de la qüestió a partir dels models i criteris que planteja l’estudi del CoNCA Factors que incideixen en la participació cultural de la gent jove de Catalunya (2020), a càrrec del seu vocal, sr. Edmon Colomer, i amb la intervenció d’alguns joves de Salt que van participar en els grups focals d’aquest estudi al llarg del 2019. Tot seguit, el catedràtic de la Universitat de Girona i investigador social Quim Brugué aprofundirà en els aspectes clau per democratitzar la política cultural implicant els joves en el debat, programació, consum i creació culturals.

Per acabar la jornada, compartirem una taula rodona que recollirà les principals propostes per als joves d’alguns equipaments culturals de referència de Girona, amb la participació d’Elena Carmona (Teatre Municipal), Íngrid Guardiola (Bòlit) i David Ibánez (Auditori de Girona), Salvador Sunyer (Temporada Alta), que moderarà Clara Saperas de Tramoia Produccions Culturals. A més, obrirem un espai de diàleg i preguntes on el públic assistent, especialment els joves que participin a la jornada, podrà interactuar amb els directors d’aquests equipaments per compartir els seus interessos, necessitats i opinions.

La jornada està dirigida principalment a agents culturals, tècnics i regidors de cultura i educació, així com a altres professionals del sector cultural, docents i joves vinculats a projectes d’educació artística. Les inscripcions són gratuïtes (places limitades) i poden fer-se a través d’aquest formulari.