25/09/2020

Descobreix les novetats d’A Tempo davant dels reptes del curs escolar 2020-21

Al llarg d’aquest matí, hem presentat les novetats de la quarta edició d’A Tempo – Arts i Formació per al curs 2020-21, amb l’objectiu d’acompanyar els reptes educatius que l’experiència del confinament ha tornat prioritaris.

Com a principal novetat, presentem l’itinerari de formació «Arts per educar en la incertesa», que organitzem juntament amb ConArte Internacional i el suport de la Fundació Banc Sabadell. L’itinerari consisteix en quatre jornades, en les quals filòsofs, artistes i docents reflexionaran sobre els efectes de la pandèmia de la Covid-19, les oportunitats d’aprenentatge que en sorgeixen i el paper de les arts i la cultura davant d’aquest nou escenari. La jornada de presentació tindrà lloc el pròxim 5 de novembre al Teatre de Salt i el període d’inscripcions serà del 13 d’octubre al 4 de novembre. Totes les jornades són gratuïtes i podran seguir-se per streaming. Podeu consultar tots els detalls i descarregar-vos el dossier aquí.

Una altra novetat destacada és la proposta digital d’Artistes a l’Aula que, aquest curs, comptarà amb la implicació del dramaturg i director Gabriel Calderón (Història d’un senglar —o alguna cosa de Ricard—) i les companyies Les Impuxibles (FAM) i José y sus hermanas (Explore el jardín de los Cárpatos). Els artistes compartiran dinàmiques d’arts escèniques i material digital relacionat amb els espectacles presentats durant Temporada Alta 2020, a més de participar d’una trobada virtual amb l’alumnat dels instituts participants. Els centres que vulguin encara poden sol·licitar l’activitat fins al 30 de setembre a través del formulari.

Finalment, durant la II edició del Torneig de Dramatúrgia per a Instituts, l’escriptor Albert Forns i les dramaturgues Estel Solé i Cristina Clemente seran les persones encarregades de guiar els instituts escollits per participar de l’activitat: l’Institut Salvador Sunyer i Aimeric (Salt), l’Institut Salvador Espriu (Salt), FEDAC Sant Narcís (Girona) i l’Institut Jaume Vicens Vives (Girona). A més, la final comptarà amb un jurat de dramaturgs professionals: Clàudia Cedó i Jordi Casanovas valoraran els textos escrits pels alumnes juntament amb el grup d’alumnes guanyadors de la primera edició, Escola La Salle (Girona).