23/09/2022

Descobreix les novetats de la 6ª edició del projecte A Tempo durant el curs escolar 2022-23

Aquest matí hem presentat les novetats de la sisena edició d’A Tempo – Arts i Formació, el projecte educatiu de la Fundació La Ciutat Invisible i Temporada Alta, que compta amb el suport de la Fundació Banc Sabadell.

Amb la voluntat de seguir promovent el valor educatiu de les arts, programarem 9 espectacles gratuïts als centres educatius de Girona i Salt dins l’activitat Temporada Alta a l’Aula, que té com a objectiu portar les arts escèniques a les aules garantint la igualtat d’oportunitats d’accés a la cultura entre centres. L’activitat iniciarà coincidint amb el festival, i ja compta amb 50 centres inscrits i més de 7.300 alumnes.

L’alumnat de 4t d’ESO de l’institut Salvador Sunyer presentarà Des dels nostres ulls a Temporada Alta el proper 21 d’octubre, un espectacle performatiu creat juntament amb la companyia José y sus Hermanas, fruït d’un procés de treball col·lectiu dins de Crea el teu projecte. L’alumnat ha creat la imatge, so, llums, vídeo i text de l’espectacle.

Durant el festival, també tindrà lloc el IV Torneig de dramatúrgia per a instituts en col·laboració amb Tramoia Produccions Culturals, a l’Institut Narcís Xifra, l’Institut Santa Eugènia, l’Institut Santiago Sobrequés i Vidal i l’Institut Salvador Espriu. A més, joves de Girona i Salt tindran l’oportunitat de compartir espais de trobada amb artistes del festival, com Cabosanroque, el director de cinema Pere Vilà i la coreògrafa Neus Masó.

Una de les novetats d’aquesta edició és, també, el desenvolupament d’una plataforma digital, en la qual docents, artistes-educadors i altres professionals podran accedir a eines de formació en arts i educació, a més de recursos per a treballar a les aules.

Més enllà del festival, continuarem amb el seguiment dels canvis implementats des del 2019 a les tres escoles del barri est de Girona que participen al projecte Escoles Tàndem. La Fundació La Ciutat Invisible també ha engegat una campanya amb el nom «Formem infants més crítics, creatius i lliures» per demanar la implicació de la ciutadania i fer possible que el projecte pugui arribar a tots els escolars del territorio.