09/12/2020

«El misteri», text guanyador del II Torneig de Dramatúrgia per a Instituts

Al llarg d’aquest matí, hem celebrat la gran final del II Torneig de Dramatúrgia per a Instituts en el marc de Temporada Alta, que ha enfrontat quatre textos escrits per estudiants de l’IES Salvador Espriu, l’IES Salvador Sunyer i Aimeric, FEDAC Sant Narcís i l’IES Jaume Vicens Vives. El text més votat pels propis assistents, ha estat El misteri, escrit per alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Salvador Sunyer i Aimeric, que explica la història d’una parella embarassada que es posa de part en el moment i lloc més inadequats. A l’igual que a la primera edició, no hi hagut premi per al text guanyador, sinó per a tots els participants, que s’han endut entrades per a espectacles de Temporada Alta 2021.

L’escriptor Albert Forns, la dramaturga Estel Solé i el dramaturg Jordi Oriol, que havien acompanyat els estudiants durant el procés d’escriptura i posada en escena del text, han sigut els encarregats de presentar els diferents combats que han enfrontat els textos dels quatre instituts i que han interpretat Francesc Cuéllar, Marta Ossó, Georgina Latre i Alejandro Bordanove. Un cop han finalitzat les lectures dramatitzades, el públic assistent format pels mateixos estudiants-autors dels textos i un grup convidat de l’Institut Vallvera, han votat els dos textos que més els han agradat.

A més, durant el recompte de vots, el jurat format per l’actriu i dramaturga Marta Aran i el director teatral Jordi Casanovas ha posat en valor el treball que havien fet els estudiants durant el procés de creació dels textos teatrals a les aules. Tots dos han valorat els punts més forts dels diferents textos quant al conflicte recollit a les obres, la creació de personatges i els mecanismes dramatúrgics aplicats. A més, han compartit amb l’alumnat més eines per seguir creant textos i els han preguntat sobre la seva experiència durant tot el procés.

El Torneig de Dramatúrgia per a Instituts és una activitat que impulsem des del projecte A Tempo – Arts i Formació de la Fundació La Ciutat Invisible i Temporada Alta, que compta amb el suport de la Fundació el Banc Sabadell i la col·laboració de Tramoia Produccions Culturals. En la pròxima edició del projecte, tornarem a obrir la convocatòria a tots els instituts de Girona i Salt que vulguin participar, tal com hem fet en aquesta segona edició.