30/08/2019

El professorat de Girona i Salt ja pot portar Temporada Alta a l’escola

Les activitats d’A Tempo es poden sol·licitar fins al 30 de setembre.

En el marc de Temporada Alta, els centres educatius de Girona i Salt ja poden sol·licitar les diferents activitats per primària i secundària que proposa A Tempo, Arts i Educació, un projecte de la Fundació La Ciutat Invisible. Les inscripcions ja estan obertes i poden sol·licitar-se a través del formulari corresponent abans del 30 de setembre.

Coincidint amb el primer trimestre del curs, A Tempo portarà un any més Temporada Alta a l’Aula. Companyies i artistes professionals creen i adapten obres de teatre i dansa amb contingut pedagògic per representar-les a les escoles i instituts. Concretament, els espectacles d’aquest curs seran: Cyrano amb Rosa Gamiz, una adaptació del clàssic d’Edmond Rostand per a Primària, en el qual es tracten temes com l’amor, l’amistat i la sinceritat; DITDIT de Jaime Conde-Salazar i Aimar Pérez Galí, que combina per primària un espectacle i taller de dansa al voltant del tacte i la pell; Selecció Natural, un monòleg teatral escrit i dirigit per Laia Alsina que pretén conscienciar els adolescents sobre el bullying; Albert-Berta, una adaptació de Limbo de Les impuxibles que acosta a les aules el tema de la transsexualitat i el respecte a la diferència; i El Pes del Plom, un thriller teatral dirigit per Isis Martín i Aleix Fauró sobre la indústria de l’armament, el comerç legal d’armes i la cultura de la pau.

A més, com a novetat, tindrà lloc el Torneig de dramatúrgia per a instituts entre quatre instituts de Girona i Salt. Dramaturgs professionals guiaran la creació de textos escrits per estudiants de batxillerat per a ser representats el mateix dia que el ja clàssic Torneig de Dramatúrgia Catalana del Festival Temporada Alta.

A més, el professorat també pot sol·licitar i inscriure’s a Artistes a l’Aula. Aquesta iniciativa ofereix tallers impartits per artistes de Temporada Alta durant el segon trimestre del curs escolar, en els quals l’alumnat podrà conèixer en primera persona la feina dels artistes professionals, la seva trajectòria i discutir amb ells els seus espectacles, als quals podran assistir-hi en alguns casos.

Pels educadors, A Tempo també contempla altres oportunitats amb l’objectiu de continuar teixint vincles entre les arts escèniques i el món educatiu. El IV Seminari A Tempo, una formació per a docents en l’àmbit de l’educació basada en les arts; Crea el teu projecte, una iniciativa que dona suport artístic i pedagògic a projectes d’escoles i instituts; i el projecte Escoles Tàndem, una aliança de Temporada Alta i la Fundació La Ciutat Invisible amb quatre centres educatius de Salt i el sector est de Girona, que té com a objectiu singularitzar els centres en el marc d’un procés d’innovació educativa, amb el suport de la Fundació Catalunya La Pedrera.

Tota la informació disponible aquí.