04/12/2020

La final del II Torneig de Dramatúrgia per a Instituts enfrontarà 4 textos escrits per estudiants durant Temporada Alta

Temporada Alta acull la gran final del II Torneig de Dramatúrgia per a Instituts el pròxim 9 de desembre, a les 12 h, a la Sala La Planeta.

La gran final de la segona edició del Torneig de Dramatúrgia, que organitzem des del projecte A Tempo – Arts i Formació juntament amb Tramoia Produccions, enfrontarà textos escrits pels estudiants de 4 centres de Girona i Salt: l’IES Salvador Espriu, l’IES Salvador Sunyer i Aimeric, FEDAC Sant Narcís i l’IES Jaume Vicens Vives. Durant l’esdeveniment, els actors i actrius Francesc Cuéllar, Marta Ossó, Georgina Latre i Alejandro Bordanove interpretaran i llegiran els textos dels centres participants.

Els textos són fruit del treball en equip entre l’alumnat de cada institut a partir de la formació rebuda per professionals de les arts escèniques i la dramatúrgia a les pròpies aules dels centres, aspecte que els instituts participants han valorat especialment degut a les circumstàncies actuals. En aquesta segona edició, l’escriptor Albert Forns va impartir tallers de creació i escriptura teatral durant una primera fase. Tot seguit, el dramaturg Jordi Oriol i la dramaturga Estel Solé van escollir un text per representar cada grup-classe i el van revisar conjuntament amb l’alumnat per poder ser interpretat. A més, en una última sessió prèvia a la final, l’alumnat va poder intervenir en la direcció de la posada en escena durant un primer assaig a les aules amb els actors, les actrius i els dramaturgs.

Durant la final, tots els joves que han participat de l’experiència podran conèixer les propostes presentades per la resta de centres i votaran el text guanyador. En aquesta ocasió, hem convidat un grup de l’Institut Vallvera per aportar un vot neutral. A més, com a novetat del Torneig, comptarem amb un jurat professional, format per l’actriu i dramaturga Marta Aran i el director teatral Jordi Casanovas, que valoraran els punts forts més destacables dels textos escrits pels estudiants participants.