Obrim nous camins per on cultura i societat puguin avançar junts

Qui som?

A L’Espai de Pensament plantem les llavors de les noves idees que després creixeran fins a agafar entitat pròpia. Busquem convertir la cultura en un instrument pedagògic i d’evolució social, lligat a la ciutat com a escenari principal del nostre temps.

Foto: Joan Castro

Què fem?

Gir 180º són unes jornades dedicades a reflexionar sobre el turisme cultural del futur i identificar-ne els patrons en les ciutats mitjanes. Durant les jornades, que es duen a terme periòdicament, es debat sobre els límits de la ciutat turística i els reptes del nou escenari al que s’enfronten poblacions com Girona.

Consulta les activitats d’edicions anteriors de Gir 180º.

Foto: Aina Yraola

 

Al 2016 sota el títol La societat digital. On som i cap on anem? l’expert digital Genís Roca va oferir de la mà de la Fundació una conferència sobre els canvis que està portant la xarxa.

Roca va reflexionar sobre l’impacte del món digital en la política, la participació ciutadana, la propietat privada i intel·lectual, les identitats i els sentiments de pertinença…

Foto: Joan Castro

L’any 2015 Josep Roca, sommelier d’El Celler de can Roca, va presentar públicament la gira mundial del restaurant, que inaugurava el que en va anomenar “una revolució sensible.”

La conferència oferta per la Fundació portava per nom Històries d’un giravolt. Cooking up a tribute. La primera gira d’un restaurant i on es relatava la cerca d’El Celler d’un compromís i una responsabilitat global a l’hora de buscar ingredients i relacionar-se amb els productors.

Foto: Martí Artalejo