16/06/2020

‘Europa Bull’ triomfa als Premis de la Crítica 2019

Els Premis de la Crítica 2019 ja tenen guanyadors i l’obra Europa Bull, reconeguda amb el Premi Quim Masó 2018 —que impulsa la Fundació La Ciutat Invisible— i que es va estrenar a la darrera edició de Temporada Alta, ha estat una de les triomfadores d’aquesta edició dels premis.

Escrita i dirigida per Jordi Oriol, Europa Bull s’ha endut els guardons a la millor direcció, la millor dramatúrgia, la millor actriu de repartiment (Olga Onrubia) i la millor música original o adaptada (Carles Pedragosa, Sasha Agranov i Karl Stets). Es tracta d’una coproducció d’Indi Gest, Premi Quim Masó i Teatre Nacional de Catalunya que proposa una mirada crítica i plena d’humor al mite d’Europa.

L’espectacle de circ Falaise, de Baró d’evel, ha estat l’altre triomfador dels XXII Premis de la Crítica, organitzats per l’associació Recomana i que s’han entregat aquest dilluns en una cerimònia virtual. Les coproduccions de Temporada Alta Els ocells i Trama també han resultat premiades: l’obra de La Calòrica ha rebut els premis a millor actor de repartiment (Xavi Francés) i millor vestuari, mentre que l’espectacle de dansa de Roser López Espinosa s’ha endut el guardó a la millor coreorgrafia.

El Premi Quim Masó a la producció teatral, que va rebre Europa Bull, és de periodicitat anual i es convoca des de la Fundació La Ciutat Invisible i la Comissió Organitzadora del Premi Quim Masó per impulsar la producció i l’exhibició de muntatges de teatre en llengua catalana que combinin professionalitat, qualitat i creativitat. Està patrocinat pel Teatre Nacional de Catalunya, la Diputació de Girona, Ribas Àlvarez – Assessors i Consultors, l’Ajuntament de Girona, Bitò i Temporada Alta.