27/11/2019

Gran Final del I Torneig de Dramatúrgia per a Instituts

El pròxim 9 de desembre a les 12 hores tindrà lloc a la Sala Planeta la gran final del I Torneig de Dramatúrgia per a Instituts, la versió per joves del clàssic de Temporada Alta que també celebrarà la final el mateix dia al vespre.

Seguint l’esquema del torneig per adults, l’equip d’A Tempo – Arts i Formació de la Fundació La Ciutat Invisible ha impulsat aquesta primera edició dirigida a estudiants de Batxillerat amb la col·laboració de Tramoia Cultura. En tractar-se d’una prova pilot, els instituts seleccionats per participar en el torneig han estat: l’IES Vallvera (Salt), l’INS Jaume Vicens Vives (Girona), l’INS Santiago Sobrequés (Girona) i l’Escola La Salle (Girona).

La iniciativa s’ha desenvolupat en tres fases. Durant el mes d’octubre, l’escriptor Albert Forns va impartir dos tallers d’escriptura teatral en els diferents instituts participants. En aquests tallers, l’alumnat va escriure i presentar, per grups, diferents textos teatrals. D’aquests, les dramaturgues Cristina Clemente i Estel Solé han triat un text per representar a tota la classe.

Aquest mes de novembre, la Cristina s’ha encarregat de desenvolupar, juntament amb l’alumnat de l’Escola La Salle i l’INS Jaume Vicens Vives, els seus textos inicials perquè puguin reunir les condicions per a ser interpretats de forma efectiva per actors professionals. De la mateixa manera, l’Estel Solé ha treballat els textos de l’IES Vallvera i de l’INS Santiago Sobrequés. En la darrera sessió, l’alumnat ha presenciat com la Cristina i l’Estel han dirigit als intèrprets a l’hora de donar vida als textos.

Les actrius i els actors que han acompanyat els estudiants i interpretaran els textos definitius durant la gran final són l’Elisabet Casanovas, la Georgina Latre, l’Alejandro Bordanove i en Martí Salvat. Durant el torneig, tots els joves que han participat de l’experiència podran veure en directe el resultat del seu propi treball. Com en la versió d’adults, el públic votarà el text guanyador. En aquest cas, el públic estarà format pels propis estudiants, que hauran de votar un text d’un altre institut. Durant el recompte dels vots, els estudiants explicaran en directe com han viscut l’experiència.