I Torneig de Dramatúrgia per a Instituts

Prova Pilot del Torneig de Dramatúgia per a Instituts

#ATempo

 

 

 

Foto: Martí Artalejo

I Torneig de Dramatúrgia per a Instituts

Durant la darrera edició, vam celebrar el I Torneig de Dramatúrgia per a Instituts, amb textos escrits per estudiants de batxillerat de quatre centres de Girona i Salt: l’IES Vallvera (Salt), l’IES Jaume Vicens Vives (Girona), l’INS Santiago Sobrequés (Girona) i l’Escola La Salle (Girona). Aquesta iniciativa, proposada per Tramoia Produccions Culturals i inspirada en el Torneig de Dramatúrgia per a adults de Temporada Alta, va comptar amb la participació de professionals de les arts escèniques i la literatura dramatúrgica: l’escriptor Albert Forns, les dramaturgues Cristina Clemente i Estel Solé,  les actrius Elisabet Casanovas i Georgina Latre i els actors Alejandro Bordanove i Martí Salvat.

 

La final del torneig va tenir lloc el 9 de desembre a la Sala la Planeta amb la presència dels estudiants dels quatre instituts participants juntament amb un grup de 46 alumnes de l’Institut Salvador Sunyer i Aimeric, centre convidat per aportar un vot neutral durant les votacions. Durant el torneig, el públic va votar dos textos i, durant el recompte dels vots, els estudiants van poder explicar en directe com havien viscut l’experiència.

El text guanyador va ser L’Alvocat, escrit pels alumnes de l’Escola La Salle, que narrava la història de dos desconeguts, un lladre professional i una noia aparentment novençana, que es trobaven en un supermercat i pretenien robar l’alvocat perfecte. En aquesta edició per a joves, però, no hi havia premi per al text guanyador, sinó per a tots els participants, que es van endur dues entrades per a espectacles de Temporada Alta 2020.

Col·labora: