Itinerari de formació

Jornades de reflexió pedagògica al llarg del curs escolar

#ATempo

 

 

 

Foto: Nahui Twomey – ConArte Internacional

INSCRIPCIONS OBERTES

Obrim inscripcions per al webinar «Aprendre que ens necessitem els uns als altres», que tindrà lloc el pròxim 20 de gener de 2020, a les 18 hores a través de la plataforma Zoom. Es tracta de la segona jornada dins de l’itinerari «Arts per educar en la incertesa».


L’itinerari de formació «Arts per educar en la incertesa», organitzat per la Fundació La Ciutat Invisible i ConArte Internacional, està format per 4 jornades (2 presencials i 2 virtuals) al llarg de tot el curs escolar 2020-21, que es conceben com un espai de trobada i reflexió entre persones interessades en donar resposta a través de les arts i la cultura a alguns dels reptes actuals de l’educació. Les jornades inclouen conferències, debats, presentació de casos d’èxit i propostes artístiques entorn dels efectes de la pandèmia de la Covid-19, les oportunitats d’aprenentatge que en sorgeixen i el paper de les arts i la cultura davant d’aquest nou escenari. Totes les jornades podran seguir-se per streaming. Podeu descarregar-vos el dossier i el flyer de les jornades per a més informació:

DOSSIER ITINERARI FLYER ITINERARI

L’itinerari de formació està obert a qualsevol persona interessada en l’educació, i es dirigeix més concretament a docents, artistes-educadors i agents culturals (mediadors culturals, gestors culturals vinculats a programes educatius). Aquest itinerari es pot complementar amb l’assistència al V Seminari A Tempo que tindrà lloc al juliol de 2021 i acredita 30 h de formació i 2 perfils docents reconeguts pel Departament d’Educació. 

JORNADA INAUGURAL

ABRAÇAR LA INCERTESA

El passat 5 de novembre va tenir lloc la jornada inaugural de l’Itinerari de formació, a través del nostre canal de Youtube. Podeu reviure-la a través del següent enllaç:

ABRAÇAR LA INCERTESA

A partir de la ponència inicial del filòsof Daniel Innerarity entorn del concepte d’incertesa i la manera com la gestionem, vam conversar amb la gestora cultural Gemma Carbó i la pedagoga musical Ester Bonal sobre les aportacions que el món de la cultura i de les arts poden oferir als procesos educatius. La jornada va concloure amb la presentació de Llar de ConArte Internacional, un exemple de producció artística, col·lectiva i multidisciplinar sorgida durant el confinament amb la implicació de la cantant Maria Rodés.

WEBINARS

APRENDRE QUE ENS NECESSITEM ELS UNS ALS ALTRES

20 de gener de 2021, a les 18 hores. 

INSCRIU-TE

Durant el confinament es va fer encara més evident la bretxa digital entre famílies a l’hora de seguir les classes a distància. L’escola és, un cop més, un espai físic clau per generar igualtat d’oportunitats. Ara, però, tenim el repte d’aconseguir que les mesures de seguretat que hem d’aplicar no suposin un distanciament social. Com aprendrem a viure el contacte físic sense por i angoixa? Quins efectes està tenint la normativa en la forma de relacionar-nos? Conversarem amb el filòsof Santiago Alba Rico, l’actriu Rosa Gamiz i docents d’escoles de Girona i Salt, sobre cossos, relacions i distàncies en el context educatiu actual.

APRENDRE A RELACIONAR-NOS AMB CONSCIÈNCIA ECOLÒGICA

7 d’abril de 2021, a les 18 hores.

Hem acceptat mesures estrictes i molt difícils d’acceptar des d’un punt de vista social i cultural durant el confiament perquè hem entès que la nostra vida estava en risc, però l’emergència ecològica posa en risc les nostres vides i la de la resta d’éssers vius d’una manera molt més extrema. Conversarem amb l’activista eco feminista Yayo Herrero, l’artista Olga Olivera i la professora Pilar Figueres, sobre el repte inequívoc que té l’escola de generar consciència ecològica anant més enllà d’una mirada ambientalista.

JORNADA FINAL

LA COOPERACIÓ AL CENTRE

22 de maig de 2021, Coma Cros (Salt)

Jornada centrada en la presentació d’experiències d’èxit que vinculen l’art i l’educació en el context actual, on els assistents podran dialogar de manera directa i propera amb els diferents projectes, possibilitant l’intercanvi d’idees i la generació de xarxes. Amb la participació de Nyam-nyam i Lo Relacional, entre d’altres.

Les places són limitades, però es podrà seguir la sessió per streaming.

Col·labora: