26/10/2018

La Fundació La Ciutat Invisible es renova i estrena pàgina web

Trenquem amb la idea que educació i cultura són àmbits separats, per això volem augmentar la presència de les arts en la formació de joves i infants.

La Fundació La Ciutat Invisible impulsada per Bitò enceta una nova etapa estrenant pàgina web. En aquesta nova façana digital s’hi recolliran totes les activitats i projectes que es desenvolupen des de la Fundació per tal que les arts, l’entorn educatiu i el món empresarial es trobin en un mateix espai. El nou web servirà també com a arxiu per aplegar el material d’activitats passades impulsades des de la Fundació.

La pàgina es divideix en les diferents branques que agrupen les activitats de la Fundació. A l’Espai de Pensament, per exemple, s’hi recullen les jornades Gir180º que tenen com a finalitat debatre sobre el futur de les ciutats i la seva relació amb la cultura. També hi podem trobar informació referent a les xerrades de Josep Roca, del Celler de can Roca, i de l’expert digital Genís Roca.

El Cercle és l’òrgan de la Fundació que agrupa empresaris interessats en estrènyer els llaços entre el món cultural i l’empresarial. A més, El Cercle ofereix un espectacle internacional inèdit a l’Estat en cada edició del Festival Temporada Alta.

Un aspecte molt reforçat del nou web és l’apartat d’El Club, un espai per a tots aquells espectadors interessats en el món de les arts escèniques que volen portar una mica més enllà la seva experiència teatral. Per als més petits la Fundació també ofereix l’opció de fer-se membres de La Colla d’El Club, un espai ple de tallers, activitats i avantatges.

Amb la intenció de crear futurs entusiastes del món de les arts escèniques i apropar el món del teatre a tots els segments de la societat, la Fundació ha iniciat el projecte A Tempo – Arts i Formació. A Tempo té com a objectiu arribar a les escoles i instituts de Girona i Salt per acostar el teatre als nois i noies, però també portar-los a visitar els escenaris.

Conscients que els escenaris sovint queden lluny d’amplis sectors de la societat, també es potencien altres projectes socials que juntament amb A Tempo conformen la part més social de l’activitat de la Fundació. En aquest sentit s’ha teixit una xarxa de contactes amb centres, programes i col·lectius que treballen amb diversos segments de la societat que normalment queden exclosos de l’experiència cultural dels escenaris per tal de facilitar-ne l’accés.

Finalment la Fundació impulsa el Premi Quim Masó, el primer premi de producció teatral de Catalunya. Un cop l’any, en el marc de Temporada Alta, s’atorga un premi en metàl·lic i la possibilitat d’estrenar l’obra guanyadora al Festival a una producció teatral que combini professionalitat, qualitat i creativitat.

El nou web de la Fundació també incorpora un calendari amb l’agenda d’activitats organitzades per El Club i La Colla d’El Club per poder estar al dia de forma pràctica de totes les accions que es presenten.