06/11/2019

Les tres escoles de Girona Est treballaran durant tres anys amb l’equip d’A Tempo en el marc del projecte Escoles Tàndem

La Fundació Catalunya La Pedrera i la Fundació La Ciutat Invisible – Temporada Alta engeguen un projecte de transformació educativa a les escoles de Girona Est.

Aquest matí, s’ha presentat oficialment el Tàndem Girona Est, que vincula els equips de la Fundació Ciutat Invisible i Temporada Alta amb les escoles Font de la Pólvora, Vila-roja i Sagrada Família. Forma part del projecte Escoles Tàndem, impulsat per la Fundació Catalunya La Pedrera, que posa a col·laborar un centre educatiu i una institució de referència durant tres cursos per incidir en la seva metodologia d’aprenentatge i singularitzar-lo, en aquest cas, amb estratègies innovadores a través de les arts escèniques.

Enguany aquest curs el projecte s’engega a les tres escoles de Girona Est apostant per una relació inclusiva de tot un context territorial. Aquesta iniciativa és fruit de l’èxit d’una primera experiència que  fa un any que s’està portant a terme a l’Institut Salvador Sunyer i Aimeric de Salt, el qual es troba en el segon dels tres anys de col·laboració.

Al llarg dels propers cursos, s’intercanviaran coneixements, experiències i material pedagògic a partir d’un treball conjunt entre els equips docents de les escoles i els professionals del projecte A Tempo – Arts i Formació, de la Fundació La Ciutat Invisible.

L’objectiu del projecte és dissenyar conjuntament estratègies innovadores que transformin l’organització de les escoles, els espais d’aprenentatge, la metodologia docent i els valors i la cultura del centre. Aquesta aposta per les arts escèniques com a eina de transformació educativa té, alhora, el compromís que se centri en l’alumnat, generant experiències d’aprenentatge profundes, diverses i significatives.

La presentació del projecte als mitjans de comunicació ha tingut lloc avui a una de les escoles del barri, a Font de la Pólvora, i ha comptat amb Marta Lacambra, directora general de la Fundació Catalunya La Pedrera; Joaquim Nadal, president de la Fundació La Ciutat Invisible, i les tres directores dels centres: Pilar Marco, directora de l’Escola Font de la Pólvora; Laura Chaparro, directora de l’Escola Vila-Roja i Susanna Berengena, directora pedagògica de l’Escola Sagrada Família.