01/07/2022

Tanquem el cicle de formació del programa Escoles Tàndem a les escoles de Girona Est, amb la participació del neurocientífic David Bueno i Torrens

Aquest dimecres hem tancat la formació del professorat del programa Escoles Tàndem de la Fundació Catalunya La Pedrera que, des del curs 2019-20, desenvolupem a les tres escoles del barri est de Girona: escola Font de la Pólvora, escola Vila-roja i escola Sagrada Família. La jornada ha tingut lloc al Centre Cívic Onyar i ha reunit, per primera vegada, els claustres de les tres escoles.

L’equip de formadors i artistes de La Nave Va Teatre han inaugurat la jornada amb una actuació de clown fent broma sobre la utilitat de l’art com a eina d’aprenentatge. L’actuació ha donat pas a la intervenció del Dr. David Bueno i Torrens, doctor en biologia i expert en neurociència i educació, amb qui el professorat ha pogut parlar sobre els beneficis de les arts escèniques a l’educació des del punt de vista neurocientífic. La conversa s’ha estructurat a partir de tres preguntes clau: què hi fan les arts escèniques al cervell, com podem mantenir l’atenció i la motivació per aprendre i què hem de fer quan hi ha conductes disruptives.

La segona part de la jornada s’ha centrat en relacionar els tres claustres a partir de jocs cooperatius dinamitzats en grups reduïts i diferents taules de jocs, on s’han treballat aspectes com la motivació, el plaer de jugar, les normes, els límits i el joc teatral.

Amb aquesta trobada, tanquem el cicle de la formació del professorat, després de tres cursos treballant estratègies per vertebrar el projecte de cada escola en les arts escèniques de la mà de la Fundació La Ciutat Invisible i Temporada Alta. De cara el proper curs 2022-23, centrarem el programa en la consolidació i sostenibilitat dels canvis implementats a cada escola al llarg de la seva participació en el projecte.