02/07/2020

Tanquem la 3a edició d’A Tempo amb propostes virtuals i més centres educatius participants

Acabem aquest curs 2019/20 amb la participació de 48 centres educatius de primària i secundària de l’àrea de Girona (14 més respecte a l’any anterior) i un total 5.445 alumnes, 627 docents i 61 artistes. Podeu consultar el resum de l’edició aquí.

 

PROPOSTES VIRTUALS: Artistes a l’aula més enllà de l’aula.

 

Durant el segon i tercer trimestre del curs, hem aprofitat la situació de confinament per donar continuïtat a l’activitat Artistes a l’Aula de manera telemàtica, a través del nostre canal de YouTube.

 

La proposta «Artistes a l’Aula: Més enllà de l’Aula» manté l’essència dels tallers que des de fa dues edicions es porten a terme als instituts de Girona i Salt amb l’objectiu d’apropar les professions artístiques a l’alumnat de 4t d’ESO i treballar competències culturals de la mà de professionals.

 

En aquesta adaptació digital, la ballarina i coreògrafa Roser López Espinosa (Trama), l’actor i comediant Marcel Tomàs (El comediant) i el director i dramaturg Jordi Oriol (Europa Bull), han gravat un seguit de vídeos dirigits a l’alumnat de 8 instituts de secundària, explicant-los la seva trajectòria, compartint diverses reflexions sobre les circumstàncies actuals i proposant-los exercicis creatius que han permès l’experimentació i autoconeixement des de casa.

 

 

TANCAMENT DE LA TERCERA EDICIÓ: Més activitats, noves propostes per a secundària i 110 funcions als centres educatius.

 

Entre les noves propostes d’aquesta edició, ha destacat el I Torneig de Dramatúrgia per a Instituts que aposta per estimular la creació dramatúrgia entre estudiants de Batxillerat de la mà de professionals de les arts escèniques i la literatura dramatúrgica.

 

En col·laboració amb Tramoia Produccions Culturals, es va convidar a quatre centres de Girona i Salt (IES Vallvera, IES Jaume Vicens Vives, INS Santiago Sobrequés i Escola La Salle) a escriure textos teatrals i viure el seu procés de dramatització a les aules. Les obres finalistes es van representar a la sala La Planeta durant Temporada Alta, amb un total de 166 alumnes participants.

 

Una altra novetat ha estat l’oferta ampliada d’espectacles de Temporada Alta a l’Aula a tots els cicles de primària i secundària amb una peça de dansa contemporània, un monòleg sobre l’assetjament a les aules i un espectacle sobre la indústria de l’armament. En total, s’han representat més de 110 espectacles als centres educatius de Girona i Salt.

 

CONTINUÏTAT DEL PROJECTE

 

Durant el curs vinent hi haurà una quarta edició d’A Tempo – Arts i Formació, que comptarà amb un II Torneig de Dramatúrgia per a Instituts, més espectacles de Temporada Alta a l’Aula i un nou Itinerari de Formació.

 

Pròximament, es faran públiques totes les propostes de la següent edició. Si vols ser de les primeres persones a conèixer-les, inscriu-te al butlletí trimestral!