16/10/2019

‘Testimoni de guerra’, de Pau Carrió, guanya el XIII Premi Quim Masó a la producció teatral en llengua catalana

Aquest dimarts 15 d’octubre s’ha atorgat el XIII Premi Quim Masó a la producció teatral en llengua catalana al projecte Testimoni de guerra, de Pau Carrió. La proclamació del guanyador s’ha fet en el marc de les activitats de Temporada Alta 2019, en un acte obert al públic presentat per l’escriptor Josep Maria Fonolleras que ha comptat amb l’actuació musical de Toti Soler. Annobón, del col·lectiu d’arts escèniques La Llançadora i l’entitat Fora de Quadre ha estat l’altre projecte finalista de l’edició d’enguany.

Testimoni de guerra proposa un poema dramàtic format per dos textos, dos monòlegs: Vas ajudar la nena? i Des de l’ull de l’huracà, tots dos escrits i dirigits per Pau Carrió. El primer, que interpretarà Albert Prat, gira al voltant de la figura del reporter gràfic sud-africà Kevin Carter, que es va suïcidar quatre mesos després de rebre el Pulitzer. El segon, que interpretarà Laura Aubert, parteix de la figura de la corresponsal de guerra Marie Colvin, assassinada pel règim sirià després d’una llarga carrera com a corresponsal de guerra. Desapareguts en circumstàncies tràgiques, els seus testimonis sobre l’horror ens interpel·lem sobre com ens apropem i com reaccionem davant la crueltat i la violència de la humanitat quan ens resulta llunyana social o geogràficament.


‘Europa Bull’, premi Quim Masó 2018

Dins el marc de Temporada Alta 2019, el 15 de novembre s’estrenarà a El Canal Europa Bull, el projecte guanyador del Premi Quim Masó 2018, escrit i dirigit per Jordi Oriol i produït per IndiGest. Una obra que reflexiona sobre el sentiment europeista en relació amb les polítiques de la Unió Europea actual, interpretada per Sasha Agranov, Joan Carreras, Anna Hierro, Olga Onrubia, Carles Pedragosa i Karl Stet. Del 28 de novembre al 12 de desembre 2019, l’obra farà temporada a la Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya.