En l’edició 2017/18 del projecte hi van participar un total de 28 centres educatius, 3.845 estudiants, 182 docents i 77 artistes

#ATempo

Temporada Alta a l’aula

Temporada Alta va fer arribar a les escoles i instituts de Girona i Salt dues obres pensades expressament per a fer reflexionar els nois i noies de primària i secundària.

La llavor del foc – A partir dels mites de les gran cultures, aquest muntatge parla de l’experiència de la migració, del viatge i del diàleg entre cultures i tradicions.

Tdebat La corda – Sense avisar prèviament als estudiants l’actor entra a l’aula i interpreta un text que iniciarà una discussió sobre adolescència i violència de gènere a través d’experiències que els són properes.

 

L’aula a Temporada Alta

Durant la tardor de 2017 dos espectacles del Festival Temporada Alta van oferir funcions exclusives per als estudiants.

Terra Baixa i Lluís Homar – Amb Lluís Homar fent tots els papers de l’auca, fer arribar el clàssic d’Àngel Guimerà als joves és més senzill. Un total de 429 estudiants de 5 instituts van poder gaudir de l’espectacle i xerrar una mica amb l’actor un cop acabada la funció.

Pell de llarinté, cua de tiré – Un espectacle escènic i musical per acostar Catalunya i l’Àfrica. Estudiants residents a Salt van poder convidar gratuïtament els seus familiars a veure l’espectacle.

Artistes a l’aula

Els artistes s’introdueixen a l’entorn més habitual dels més petits, l’escola, per oferir-los una mirada nova sobre les arts.

Silencis_ al territori – L’escola El Bosc de la Pabordia va ser l’escenari de cinc silencis diferents. Al llarg de 5 dies els alumnes van participar en 6 exposicions, 2 espectacles, 4 classes magistrals i 2 sortides on van descobrir que el silenci pot ser un eina de reflexió.

Càpsules educatives – 9 centres educatius de Girona i Salt van rebre aquestes píndoles artístiques per part de creadors de disciplines molt diverses. Els alumnes van poder descobrir noves formes d’expressar-se a través de les arts.

Foto: Iris Humm

Aula d’artistes

Els nens i nenes de Girona i Salt també participen a Temporada Alta no només com a espectadors, sinó també com a artistes.

Mai més set, mai més gana – 300 alumnes de l’Escola La Farga de Salt i els seus mestres van treballar amb artistes com Oriol Broggi, Rosa Gamiz o Judit Farrés per portar al Festival la seva pròpia creació. Els alumnes de 6è van assumir el pes de la interpretació, però tota la resta d’estudiants va col·laborar en la creació de la música, el text o l’escenografia.

El vent és això – Un llargmetratge sorgit de les aules de cinema del batxillerat artístic de l’IES Santiago Sobrequés. Sota la direcció artística de Pere Vilà els estudiants van escriure el guió i van col·laborar en les diverses fases que conformen la confecció d’una pel·lícula. L’obra es va estrenar al Cinema Truffaut.

Seminari de Formació en Diversitat, Arts i Educació

No totes les activitats d’A Tempo estan reservades a les noies i nois de les escoles i instituts. En l’edició 2017/18 més de 100 persones interessades en el món de les arts i l’educació van participar en 8 projectes que connectaven els dos mons.

La formació professional que va tenir lloc al llarg d’un cap de setmana va comptar amb 35 participants i 8 artistes formadors. D’entre els inscrits hi havia 28 mestres i educador/es de les escoles i instituts que col·laboren en altres iniciatives del projecte A Tempo.

Foto: ConArte

Si vols més informació sobre les activitats d’A Tempo 2017/18, pots consultar els següents enllaços:

MEMÒRIA 2017/18  INFOGRAFIA 2017/18


Artistes a l'aula

Per a més  informació del projecte contacta amb l’equip d’A Tempo a través d’aquest correu electrònic: atempo@ciutatinvisible.org

Una iniciativa de:

En el marc de:

Amb el suport de:

Amb la col·laboració de: