A l’edició 2018/19 s’hi han dut a terme 189 accions educatives, i hi han participat 34 centres, 6.472 estudiants, 657 docents i 87 artistes

#ATempo

Segona edició d’A Tempo: fent xarxa amb la comunitat educativa

+ Implicació de la comunitat educativa: 6.472 estudiants i 657 docents han participat en les activitats del curs 2018/19

+ Interrelació entre professionals de les arts i de l’educació: hi han participat 87 professionals de la cultura

+ Reconeixement del potencial transformador de la cultura: 189 accions educatives i dues produccions escèniques d’alumnes amb la col·laboració d’artistes professionals

+ Quatre eixos de treball: Temporada Alta a l’aula, Artistes a l’aula, Crea el teu projecte i Formació de professionals

 

 

Temporada Alta a l’aula: obrim debats sobre l’actualitat amb una mirada crítica

Temporada Alta ha fet arribar a les escoles i instituts de Girona i Salt cinc obres pensades expressament per a fer reflexionar els nois i noies de primària i secundària.

La llavor del foc – A partir dels mites de les gran cultures, aquest muntatge parla de l’experiència de la migració, del viatge i del diàleg entre cultures i tradicions.

La corda – Un text que inicia una discussió sobre adolescència i violència de gènere a través d’experiències properes.

Julieta – Una adaptació per a primària del clàssic Romeu i Julieta de Shakespeare, de la mà de Rosa Gamiz.

Albert Berta – Una adaptació per a secundària de l’obra Limbo de Les Impuxibles, que tracta el tema de la transsexualitat.

Macho Man – Un espectacle-instal·lació d’Àlex Rigola sobre la violència masclista.

 

 

Artistes a l’aula: descobrir la professió

Conèixer de primera mà la feina de dramaturgs i dramaturgues, músics, intèrprets i autors i autores teatrals. Enguany, 595 alumnes d’ESO i Batxillerat de 8 centres educatius de Girona i Salt han tingut l’oportunitat d’intercanviar impressions amb Elisabet Casanovas, Lluís Homar, Estel Solé, Clara Peya, Francesc Cuellar i Juan  Carlos Martel.

Crea el teu projecte: El cos es cola i Viatges

A Tempo recolza projectes artístics provinents de centres educatius que col·laborin amb artistes professionals.

El cos es colaUna producció escènica de ConArte Internacional creada per alumnes de Salt i estrenada a Temporada Alta. Amb aquesta peça, 85 alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Salvador Espriu han investigat sobre el paper del cos a l’educació. Els mateixos estudiants han escrit el guió i han dissenyat el vestuari i l’espai escènic amb l’ajuda de professionals.

Viatges – 450 nens i nenes d’infantil i primària de l’escola El Bosc de la Pabordia han reflexionat sobre la idea de viatge a partir d’instal·lacions artístiques, espectacles teatrals, concerts, conferències, excursions i activitats dins i fora de l’escola.

Seminari de Formació: Pedagogies artístiques per a la transformació social

Una formació dirigida a professionals del sector educatiu i artístic en què s’han posat en comú metodologies d’innovació docent basades en les arts. Entre el 10 i el 13 de juliol del 2018, més d’un centenar de persones de Girona, Barcelona i Tarragona van poder compartir l’interès per treballar de forma interdisciplinària amb pedagogies artístiques.

Consulta totes les dades del curs A Tempo 2018/19:

MEMÒRIA 2018/19 INFOGRAFIA 2018/19 VÍDEO RESUM 2018/19

Per a més  informació del projecte contacta amb l’equip d’A Tempoatempo@ciutatinvisible.org

Una iniciativa de:

En el marc de:

Amb el suport de:

Amb la col·laboració de: