Activem la participació jove als espais culturals

Jornada per a agents culturals, docents i joves vinculats a projectes artístics

#ATempo

 

 

 

«Activem la participació jove als espais culturals»

A través de la jornada «Activem la participació jove als espais culturals», que organitzem juntament des de la Fundació La Ciutat Invisible i Temporada Alta, proposem un espai de trobada entre professionals de la cultura i l’educació per compartir estratègies de futur que facilitin la participació de la gent jove a la vida cultural del territori. Els professionals de la cultura i l’educació tenen el repte d’evitar caure en la tendència a pensar en els joves només quant a consumidors i de conèixer i tenir present de quines formes contribueixen a la cultura, per donar valor i potenciar l’intercanvi entre les pràctiques culturals de les quals participen.

La jornada tindrà lloc el pròxim 7 de juliol, a les 18 hores, al Centre Cultural La Mercè (Girona) i estàadreçada principalment a agents culturals del territori, professionals de l’àmbit de la cultura, docents i joves vinculats a projectes d’educació artística.

A continuació, teniu l’enllaç a la inscripció prèvia gratuïta (aforament limitat):

INSCRIU-TE

RESUM DE LA JORNADA

Començarem la jornada amb una breu presentació de l’estudi del CoNCA Factors que incideixen en la participació cultural de la gent jove a Catalunya (2020) a càrrec d’Edmon Colomer, vocal del CoNCA, i amb la intervenció en directe d’alguns joves de Salt que van participar a l’estudi. L’estudi proposa quatre eixos d’actuació, el primer dels quals té a veure precisament amb reforçar la funció dels centres educatius com a espais culturals que faciliten, en molts casos, les primeres experiències culturals de la gent jove.

Seguidament, el catedràtic de la Universitat de Girona i investigador social Quim Brugué, qui havia estat director general de Participació Ciutadana de la Generalitat de Catalunya, aprofundirà en la importància de polititzar i democratitzar la política cultural incorporant la visió i participació dels joves en el debat, programació, consum i creació culturals.

La jornada acabarà amb una taula rodona que recollirà les principals reflexions i propostes per als joves d’alguns equipaments culturals de referència de Girona coincidint amb la renovació de les direccions d’alguns d’ells. Compartirem la taula rodona amb Elena Carmona (Teatre Municipal), Íngrid Guardiola (Bòlit), David Ibánez (Auditori de Girona) i Salvador Sunyer (Temporada Alta). Durant la intervenció, hi haurà un torn de preguntes invers: els directors d’aquests equipaments plantejaran preguntes al públic assistent, especialment als joves que participin durant la jornada.