13/12/2021

Amb el text ‘El robatori de la Mona Lisa’, l’INS Vallvera guanya el III Torneig de Dramatúrgia per a Instituts

Xevi Sánchez

Aquest matí hem disputat la final del III Torneig de Dramatúrgia per a Instituts a la Sala La Planeta, que ha enfrontat els textos de quatre instituts de Girona i Salt: El robatori de la Mona Lisa de l’INS Vallvera, Lladruc de l’INS Ermessenda, La Caiguda de l’Escola La Salle i En Blanc de l’INS Montilivi.

Durant la final, les dramaturgues Cristina Clemente i Estel Solé, que havien acompanyat l’alumnat durant el procés de creació dels textos a les aules juntament amb l’escriptor Albert Forns, han estat les encarregades de presentar l’esdeveniment. Les lectures dramatitzades han estat interpretades pels actors i actrius Neus BallbéAlejandro BordanoveFrancesc Cuéllar i Marta Ossó.  El públic, format pels estudiants dels quatre instituts participants i un grup convidat del centre guanyador de la segona edició, l’INS Salvador Sunyer i Aimeric; han votat els seus dos textos preferits.

El text guanyador ha estat El robatori de la Mona Lisa, escrit per l’alumnat de l’INS Vallvera. Com a premi, l’INS Vallvera serà amfitrió de l’espectacle La Partida de la cia. Vero Cendoya, una peça coreogràfica inclosa dins de la  programació de Temporada Alta a l’Aula del projecte A Tempo, que posa en diàleg dos mons antagònics com són el futbol i la dansa contemporània. Es tracta d’una representació única que tindrà lloc, per primera vegada, en un institut.

El Torneig de Dramatúrgia per a Instituts és una activitat que impulsem des del projecte A Tempo – Arts i Formació de la Fundació La Ciutat Invisible i Temporada Alta, que compta amb el suport de la Fundació Banc Sabadell i la col·laboració de Tramoia Produccions Culturals.