31/05/2022

Aquest juliol impulsem «Art, ciència i educació», la VI edició del seminari de formació A Tempo

De l’11 al 14 de juliol, tindrà lloc el seminari Art, ciència i educació al Centre Cultural La Mercè: la VI edició del seminari A Tempo que adrecem a docents, artistes-educadors i gestors culturals vinculats a programes educatius.

Es tracta d’una formació de quatre dies, amb 30 hores reconegudes pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, que inclou tallers multidisciplinaris que, en aquesta ocasió, vinculen disciplines artístiques amb coneixements científics i tecnològics, a més d’un acompanyament pedagògic integral.

En concret, comptarem amb el col·lectiu Laboratori de Pensament Lúdic, amb qui posarem en pràctica una metodologia basada en un joc de cartes on treballarem la narrativa, la resolució de problemes i l’argumentació en diàleg amb les ciències naturals. També, amb la ballarina i coreògrafa Sara García Guisado, amb qui compartirem un taller relacionant el llenguatge de la dansa amb conceptes de física, matemàtiques i geometria. Alhora, descobrirem eines i recursos d’intel·ligència artificial per fer creacions artístiques aplicades al context educatiu de la mà del col·lectiu Estampa; i, finalment, amb Mariona Niell i Jordi Freixenet, professors de la Universitat de Girona i membres del grup de recerca UdiGitalEdu, que ens oferiran un taller de música on construirem i programarem instruments utilitzant programes com micro:bit i makey-makey.

A més, hi haurà espais de mediació artística, on les mediadores culturals Maria Camats, Natàlia Nadal i Marcela Otárola acompanyaran les persones participants per orientar-les a l’hora d’implementar les eines i recursos adquirits als seus contextos professionals.

El «Seminari de formació» és la proposta formativa principal del projecte A Tempo – Arts i Formació de la Fundació La Ciutat Invisible i Temporada Alta, que compta amb el suport de la Fundació Banc Sabadell i que organitzem conjuntament amb l’Associació ConArte Internacional. Més informació i inscripcions (places limitades) a: https://www.ciutatinvisible.org/seminari-atempo/