Artistes a l’Aula

Connectem artistes de Temporada Alta amb alumnat de secundària.

#ATempo

Artistes a l’Aula

Artistes a l’Aula és una iniciativa que té com a objectiu connectar els artistes de Temporada Alta amb els joves de Girona i Salt. En aquesta quarta edició, hem comptat amb els artistes de Temporada Alta Gabriel Calderón i les companyies José y sus Hermanas i Les Impuxibles per continuar apropant les professions artístiques a alumnat d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de manera telemàtica i amb l’objectiu que tinguin una experiència pràctica. A més, l’alumnat tindrà l’oportunitat de parlar directament amb els artistes en una trobada virtual i preguntar-los sobre la seva professió, els estudis artístics, les sortides professionals o altres qüestions generals relacionades amb les arts i cultura.

Arxiu de propostes digitals

Sumem dues propostes de treball pràctic relacionades amb les arts escèniques a l’arxiu digital que vam iniciar durant el període de confinament al llarg de la primavera de 2020 i que és accessible per a tothom a través del canal de Youtube d’A Tempo. En aquesta ocasió, la companyia José y sus Hermanas ens comparteix una proposta de creació col·lectiva basada en el procés de creació de la seva darrera obra Explore el jardín de los cárpatos, espectacle que l’alumnat participant de les trobades digitals podrà visualitzar a l’aula. Per altra banda, la companyia Les Impuxibles proposa als joves una activitat sobre la relació amb el propi cos i l’autoestima inspirada en FAM, una obra entorn de la pressió social sobre els cossos. Podeu accedir als vídeos a continuació:

Trobades digitals amb els artistes

En aquesta quarta edició, el director i dramaturg uruguaià Gabriel Calderón treballarà a distància amb els estudiants de segon de batxillerat de l’Institut Montilivi de Girona entre els mesos de febrer i març. Durant tres sessions, Calderón compartirà eines d’escriptura dramatúrgica i donarà a conèixer el seu procés de creació teatral a partir de la reinterpretació de clàssics. Durant aquest període, l’alumnat també tindrà l’oportunitat de veure l’espectacle Història d’un senglar —o alguna cosa de Ricard— de la darrera edició del festival Temporada Alta i conversar amb l’artista sobre la seva trajectòria i el món cultural i artístic en general.
A més, les companyies José y sus Hermanas i Les Impuxibles també connectaran amb joves de quatre instituts de Girona i Salt en una trobada digital a finals de març. Concretament, amb l’alumnat de l’Escola La Salle i l’Institut Ermessenda de Girona i els instituts Salvador Espriu i Salvador Sunyer i AImeric de Salt. L’alumnat podrà preguntar als artistes sobre la seva trajectòria, sortides professionals i estudis artístics, a més d’altres qüestions generals relacionades amb les arts i la cultura.