22/10/2021

‘Bonobo’, de Josep Julien guanya el XV Premi Quim Masó a la producció teatral en llengua catalana

Aquest dimarts 19 d’octubre s’ha atorgat el XV Premi Quim Masó a la producció teatral en llengua catalana al projecte Bonobo, de Josep Julien. La proclamació del guanyador s’ha fet en un acte obert al públic presentat per l’escriptor Josep Maria Fonalleras i que ha comptat amb l’actuació musical de Queralt Albinyana.

L’obra premiada, que dirigirà el mateix Josep Julien, explica la història del Fadi (Moha Amazian), un jove que, després d’un esdeveniment imprevist en una gasolinera a partir de l’encontre amb una jove treballadora sexual, iniciarà amb ella una fugida endavant en forma de road movie a través de bona part de la geografia de l’estat. Al final del relat dels fets, el nostre protagonista s’adonarà que, tant en la seva peripècia com a la sala d’interrogatoris on la història ens està sent revelada, les coses no són ni han estat mai el que podien semblar-nos de bon començament.

Les altres obres finalistes del premi han estat: Beuré de la teva aigua, de Dobrin Plamenov i Morfinad’Úrsula Tenorio. 

La proposta guanyadora ha rebut una dotació de 40.000 € per a la producció de l’espectacle, que s’estrenarà a Temporada Alta 2022 i que farà temporada al TNC. En els darrers anys, el Premi Quim Masó s’ha consolidat com a plataforma de suport i projecció per a companyies, productores, autors i directors, com és el cas de Jumon Erra, Pau Carrió, Jordi Oriol, Albert Arribas i Joan Yago/La Calòrica.

El nedador del mar secret, premi Quim Masó 2020 a Temporada Alta

El nedador del mar secret, amb direcció i dramatúrgia de Jumon Erra, que va guanyar l’edició passada del Premi Quim Masó, arriba ara a Temporada Alta, el pròxim 26 de novembre al Teatre de Salt. Una obra que parla sobre l’estreta relació entre el naixement i la mort, la pèrdua i el dolor convertits en poesia i en bellesa i els adeus radicals, incomprensibles i volàtils. La peça adapta la novel·la autobiogràfica de l’escriptor nord-americà William Kotzwinkle i estarà protagonitzada per Francesc Cuéllar, Júlia Santacana i Albert Mora. El muntatge es veurà també al Teatre Nacional de Catalunya del 9 al 19 de desembre del 2021.