25/02/2022

El Cercle es reuneix per valorar l’activitat de la Fundació La Ciutat Invisible durant el 2021

El Cercle de La Ciutat Invisible es va reunir ahir per valorar les accions realitzades durant el 2021. Entre els diferents temes, van parlar de les activitats de la fundació (amb especial atenció al Seminari d’A Tempo a Sevilla), el tancament Temporada Alta 2021 i TA Iberoamèrica 2022.

La trobada es va dur a terme a les instal·lacions del MNAC a Barcelona, on els va rebre Pepe Serra, actual director del museu i els va acompanyar durant la visita. Els membres d’El Cercle van poder gaudir del museu i l’exposició “Museu en perill! Salvaguarda i endreça de l’art català durant la guerra civil”, que inclou obres originals, documentació primària, llistats, expedients de depuració, catàlegs i volums bibliogràfics, fotografies, materials d’hemeroteca, filmacions, cartografia, cartells, etc. En concret, destaca la potència visual de les fotografies que es conserven d’aquells trasllats i moviments, un veritable tresor que permet veure en quines condicions van haver de treballar els responsables i tècnics per poder salvaguardar i endreçar el patrimoni artístic de Catalunya.

El Cercle, es reuneix dues vegades a l’any i busca ser punt de contacte entre el món empresarial i el cultural amb l’objectiu de potenciar el patrocini i el mecenatge de Temporada Alta a través de fórmules noves i imaginatives (ofereixen cada any un espectacle internacional inèdit a l’Estat espanyol des de 2014) i col·laborar amb el programa social del festival, cedint butaques a infants amb risc d’exclusió social perquè puguin anar al teatre gratuïtament.