23/05/2019

El Premi Quim Masó obre convocatòria de l’1 al 25 de juny

El proper 1 de juny s’obre la convocatòria per a la presentació de propostes a la tretzena edició del Premi Quim Masó, que promou projectes de producció teatral. Les propostes han de consistir en el projecte d’escenificació d’un text original, ja sigui escrit originalment en llengua catalana o la versió o adaptació d’un text escrit en una altra llengua. Les companyies, productores o autors que vulguin presentar-s’hi tenen temps fins al 25 de juny.

El premi preveu una dotació econòmica de 40.000 €, l’estrena del projecte guanyador a Temporada Alta 2020 i l’exhibició de l’obra dins la programació del Teatre Nacional de Catalunya. Com sempre, el guanyador de l’edició es farà públic aquesta tardor mateix, en el marc de Temporada Alta 2019.

Dins el mateix festival d’enguany, s’estrenarà l’obra guanyadora de l’edició anterior: Europa Bull, escrita i dirigida per Jordi Oriol i produïda per IndiGest, una obra que reflexiona sobre el sentiment europeista en relació a les polítiques de la Unió Europea actual. Altres produccions guanyadores han estat Victoria Falls, de Sandra Simó i produïda per Eteri Producció i Gestió; Alba, de Marc Artigau i produïda per Atrium; o Bluf, de Joan Yago i produïda per La Calòrica.

Creat en reconeixement a l’actor, director i productor teatral Quim Masó i impulsat per la Fundació La Ciutat Invisible i la Comissió Organitzadora del Premi Quim Masó, es tracta del primer premi que finança la producció d’espectacles teatrals en llengua catalana. Està patrocinat pel Teatre Nacional de Catalunya, la Diputació de Girona, Ribas Àlvarez – Assessors i Consultors, l’Ajuntament de Girona, Bitò i Temporada Alta.

 

CONSULTA LES BASES 2019