16/04/2021

El projecte escènic «El Conta-contes» aixeca el teló a l’Escola Pia de Salt

Aquesta tarda s’ha presentat El Conta-contes a l’Escola Pia de Salt, el work in progress de l’espectacle creat des de zero per l’alumnat de 6è de Primària amb l’assessorament de l’actriu Rosa Gamiz. L’obra, que han protagonitzat els propis alumnes davant de les famílies, és fruït d’un procés de creació col·lectiva que va iniciar-se durant el curs passat i s’ha reprès durant l’actual.

Més enllà de la presentació, el més destacat ha estat tot el procés de treball cooperatiu que ha permès la creació de l’obra i la seva posada en escena. Al llarg dels tallers amb la Rosa, l’alumnat ha treballat l’oralitat, a més de competències literàries i d’expressió lingüística que els han servit per originar, a partir d’anècdotes i aportacions d’idees, l’argument principal de la història: una dona de fer feines es converteix en una fada que viatja pel món fent tot de descobriments màgics i divertits. A més, entre tot l’alumnat han hagut de crear, estructurar i escriure el guió de cadascuna de les escenes de l’obra, les quals han anat memoritzant i assajant de manera progressiva al mateix temps que realitzaven exercicis d’expressivitat i interpretació escènica amb el suport de l’actriu.

Aquesta proposta escènica s’emmarca dins de l’acció «Crea el teu projecte» d’A Tempo – Arts i Formació, en què es dona suport artístic i pedagògic a projectes d’escoles i instituts en què artistes, docents i estudiants treballen conjuntament. A Tempo – Arts i Formació és el projecte de la Fundació La Ciutat Invisible i Temporada Alta, que compta amb el suport de la Fundació Banc Sabadell.