20/10/2022

‘Els ossos de l’irlandès’, de Víctor Borràs Gasch guanya el XVI Premi Quim Masó a la producció teatral en llengua catalana

Aquest dimecres 19 d’octubre s’ha atorgat el XVI Premi Quim Masó a la producció teatral en llengua catalana al projecte Els ossos de l’irlandès, de Víctor Borràs Gasch. La proclamació del guanyador s’ha fet en un acte obert al públic presentat per l’escriptor Josep Maria Fonalleras i que ha comptat amb l’actuació musical d’Iria Cruz i Salvador Gallego.

L’obra premiada, produïda per Teatre Nu que dirigirà Xavi Ricart i protagonitzaran Ivan Benet, Norbert Martínez i Ernest Villegas, explica la història del Llorenç, un home que, sobtadament, demana als seus amics, Héctor i Xevi, de veure’s un moment. No els ha dit què vol. Però diu que és important. I deu ser-ho, perquè aquell dia plou moltíssim i no ve de gust sortir de casa. Però no es pot esperar precisament perquè plou com fa anys que no plovia i, al poble, hi ha rieres disposades a desenterrar secrets que es creien oblidats.

Les altres obres finalistes del premi han estat: L’Ada Colau (es) compra un pis a Passeig de Gràcia, presentat per Sixto Paz Produccions i No estàs sola, presentat per LaLula.

La proposta guanyadora ha rebut una dotació de 20.000 € per a la producció de l’espectacle, que s’estrenarà a Temporada Alta 2023. En els darrers anys, el Premi Quim Masó s’ha consolidat com a plataforma de suport i projecció per a companyies, productores, autors i directors, com és el cas de Josep Julien, Jumon Erra, Pau Carrió, Jordi Oriol, Albert Arribas i Joan Yago/La Calòrica.

Bonobo, Premi Quim Masó 2021 a Temporada Alta

Bonobo, amb direcció i dramatúrgia de Josep Julien, que va guanyar l’edició passada del Premi Quim Masó, arriba ara a Temporada Alta, el pròxim 11 de novembre a El Canal. Una obra que explica la història del Fadi (Moha Amazian), un jove que, després d’un esdeveniment imprevist en una gasolinera a partir de l’encontre amb una jove treballadora sexual, iniciarà amb ella una fugida endavant en forma de road movie a través de bona part de la geografia de l’estat. La peça està protagonitzada per Neus Ballbé i Moha Amazian. El muntatge es veurà també al Teatre Nacional de Catalunya del 24 de novembre al 4 de desembre del 2022.