Itinerari de formació

Jornades de reflexió pedagògica al llarg del curs escolar

#ATempo

 

 

 

Foto: Nahui Twomey – ConArte Internacional

«Arts per educar en la incertesa»

L’itinerari de formació «Arts per educar en la incertesa», organitzat per la Fundació La Ciutat Invisible i ConArte Internacional, està format per 4 jornades (2 presencials i 2 virtuals) al llarg de tot el curs escolar 2020-21, que es conceben com un espai de trobada i reflexió entre persones interessades en donar resposta a través de les arts i la cultura a alguns dels reptes actuals de l’educació. Les jornades inclouen conferències, debats, presentació de casos d’èxit i propostes artístiques entorn dels efectes de la pandèmia de la Covid-19, les oportunitats d’aprenentatge que en sorgeixen i el paper de les arts i la cultura davant d’aquest nou escenari. Totes les jornades podran seguir-se per streaming. Podeu descarregar-vos el dossier i el flyer de les jornades per a més informació:

DOSSIER A TEMPO 2020-21

L’itinerari de formació està obert a qualsevol persona interessada en l’educació, i es dirigeix més concretament a docents, artistes-educadors i agents culturals (mediadors culturals, gestors culturals vinculats a programes educatius). Aquest itinerari es pot complementar amb l’assistència al V Seminari A Tempo que tindrà lloc al juliol de 2021 i acredita 30 h de formació i 2 perfils docents reconeguts pel Departament d’Educació. 

Inscriu-te a la jornada inaugural que tindrà lloc al Teatre de Salt, a les 18.00h, el pròxim 5 de novembre. Les places són limitades:

PRESENCIAL STREAMING

JORNADA INAUGURAL

ABRAÇAR LA INCERTESA

5 de novembre, 18 hores, Teatre de Salt

A la jornada inaugural, presentarem el contingut específic de les jornades que conformen la proposta formativa. A més, conversarem amb la pedagoga musical Ester Bonal, la gestora cultural Gemma Carbó i el filòsof Daniel Innerarity sobre la rellevància de la dimensió cultural en el context actual i les oportunitats d’aprenentatge entorn del concepte d’incertesa. Acabarem la jornada amb un concert en directe de la Maria Rodés i les orquestres de corda de les escoles Gegant del Rec i Anicet de Pagés i Pous. Les places són limitades.

Inscripcions obertes fins al 4 de novembre:

PRESENCIAL STREAMING

WEBINARS

APRENDRE QUE ENS NECESSITEM ELS UNS ALS ALTRES

20 de gener de 2021, a les 18 hores. 

La pandèmia ha evidenciat la importància de l’escola com a espai d’igualtat d’oportunitats. Ara tenim el repte d’aconseguir que les mesures de seguretat que hem d’intentar mantenir a l’escola no suposin un distanciament social. Conversarem amb filòsof Santiago Alba Rico, l’actriu Rosa Gamiz i la mestra Montse Palau, sobre cossos, relacions i distàncies en el context educatiu actual.

APRENDRE A RELACIONAR-NOS AMB CONSCIÈNCIA ECOLÒGICA

7 d’abril de 2021, a les 18 hores.

Hem acceptat mesures estrictes i molt difícils d’acceptar des d’un punt de vista social i cultural durant el confiament perquè hem entès que la nostra vida estava en risc, però l’emergència ecològica posa en risc les nostres vides i la de la resta d’éssers vius d’una manera molt més extrema. Conversarem amb l’activista eco feminista Yayo Herrero, l’artista Olga Olivera i la professora Pilar Figueres, sobre el repte inequívoc que té l’escola de generar consciència ecològica anant més enllà d’una mirada ambientalista.

JORNADA FINAL

LA COOPERACIÓ AL CENTRE

22 de maig de 2021, Coma Cros (Salt)

Jornada centrada en la presentació d’experiències d’èxit que vinculen l’art i l’educació en el context actual, on els assistents podran dialogar de manera directa i propera amb els diferents projectes, possibilitant l’intercanvi d’idees i la generació de xarxes. Amb la participació de Nyam-nyam i Lo Relacional, entre d’altres.

Les places són limitades, però es podrà seguir la sessió per streaming.

Col·labora: