Des de la Fundació volem que la cultura i les arts arribin a tots els àmbits de la societat

Qui som?

La Fundació La Ciutat Invisible neix impulsada per l’interès de Bitò en vincular la ciutat, la cultura, les arts i l’educació amb el teixit empresarial. Creiem que el lligam entre aquests dos mons és cabdal per concebre espais de formació cultural ciutadana que garenteixin el progrés social a través d’una ciutadania crítica.

A la Fundació hi caben tots aquells que estiguin interessats en les arts i la seva vocació tranformadora. Mitjançant les seves diferents branques la Fundació busca donar resposta a la pregunta: com podem convertir la cultura en una eina per a millorar la societat actual?

Els membres del Patronat de la Fundació són: Joaquim Nadal (President), Agustí Codina (Vicepresident), Salvador Sunyer (Vicepresident 2n), Marta Montalban (Secretària) i els vocals Josep Domènech, Pau MasóJaume Nadal, Josep Roca i Manel Xifra.

Què fem?

Volem implicar  els ciutadans, el món artístic, els  àmbits educatius i el teixit empresarial en la creació d’una xarxa cultural que poc a poc ajudi a repensar la nostra societat.

Per a dur a terme aquesta missió, a la Fundació volem ser:

Foto: Barbut

1. Un vincle ferm entre l’art i l’educació.

Cal potenciar la formació artística a les escoles, i amb aquest objectiu neix A Tempo – Arts i Formació, una plataforma on estudiants, professors i professionals del món del teatre poden compartir experiències i fer-les arribar a les aules. Un contacte constant i amè de l’alumnat amb el món de l’art i la cultura ajuda a crear espectadors i ciutadans amb esperit crític.

 

2. Espai de debat i generador de noves idees.

A través de l’Espai de Pensament hem impulsat nous projectes com Gir 180º, unes jornades obertes sobre turisme, cultura i ciutat.

3. Punt de trobada del món empresarial i el món cultural a través d’El Cercle de la Fundació.

Els membres d’El Cercle provenen dels diversos àmbits de la societat gironina i treballen per a potenciar les polítiques culturals al nostre territori.

4. Un espai al servei del ciutadà interessat en l’art i la cultura.

A través d’El Club La Ciutat Invisible, l’espectador que no es conforma amb ser un subjecte passiu de la cultura pot implicar-se més profundament en el món del teatre. A més d’obtenir descomptes en les entrades de Temporada Alta, pot gaudir d’altres avantatges al llarg de la temporada teatral.

I els més petits poden gaudir de les activitats de La Colla d’El Club  pensades per a facilitar-los l’entrada al món de les arts escèniques.

 

5. Promotors de la creació teatral original, de qualitat i en català.

El Premi Quim Masó de Producció Teatral va néixer l’any 2006 com un guardó en memòria de l’actor, director i productor de teatre Quim Masó. Aquest premi està dirigit a qualsevol companyia de teatre professional interessada en producir un espectacle inèdit.

Si vols consultar els Estatuts de la Fundació, pots fer-ho aquí.

Com ho fem?

Amb el suport de:

L’aposta d’A Tempo – Arts i Formació continua sent la de teixir vincles entre el món educatiu i el món artístic amb la voluntat de formar a professionals de l’àmbit de les pedagogies culturals, facilitar l’accés i la participació activa dels joves a la vida cultural i fomentar processos d’innovació docent a través de la interrelació entre professionals de la cultura i de l’educació.

Foto: The Three Keatons

Activitats

A Tempo desenvolupa un seguit d’activitats gratuïtes en el marc de Temporada Alta amb l’objectiu de vincular les arts escèniques amb el món educatiu.

Temporada Alta a l’Aula: espectacles que es programen majoritàriament a les mateixes aules de les escoles per tractar temes de l’actualitat com per exemple la violència, les emocions, la diversitat o les migracions.

Artistes a l’Aula: artistes o companyies que participen en l’edició del Festival van a les aules per a treballar competències socials, musicals, de lectura, escriptura, expressió física o creativa, segons les necessitats del grup o l’artista.

 

PROGRAMA D’ACTIVITATS

Foto: Nahui Twomey

Per a més  informació del projecte contacta amb l’equip d’A Tempo a través del correu electrònic atempo@ciutatinvisible.org  i segueix les últimes novetats amb el hastag #ATempo18.

Una iniciativa de:

En el marc de:

Amb el suport de:

Amb la col·laboració de: