20/02/2019

Les projeccions de ‘Migranland’ i ‘El vent és això’, noves activitats d’A Tempo pel segon trimestre del curs 18-19

Aquest segon trimestre del curs 2018-19,  A Tempo organitza un seguit d’activitats gratuïtes adreçades als cursos d’ESO, batxillerats i cicles formatius dels instituts públics i concertats de la província de Girona. En el marc del Cinema Truffaut, es podran veure les projeccions de dos projectes audiovisuals vinculats a A Tempo i Temporada Alta:

El proper 5 de març a les 10.30h el cinema Truffaut acollirà la projecció de Migranland, un documental realitzat a partir del muntatge homònim dirigit per Àlex Rigola on, el director, s’acostava a la realitat social de Salt. El muntatge es va presentar a Temporada Alta 2013 i era un projecte de teatre comunitari inclòs dins el programa d’Art per a la Millora Social de l’Obra Social “la Caixa” amb l’objectiu de promoure l’art i la cultura com a eines de transformació social.  Ara, els centres interessats tenen l’oportunitat de conèixer de primer mà aquesta experiència a través del documental dirigit per Salvador Sunyer Vidal i presentat en el marc de Temporada Alta 2015. Abans de la projecció, algunes de les persones que van participar en la creació de l’espectacle explicaran la seva experiència en primera persona.

L’altra pel·lícula que es projectarà és El vent és això, que es podrà veure el 28 de març a les 10.30h, també al cinema Truffaut. Un llargmetratge realitzat per joves de segon de batxillerat de l’INS Santiago Sobrequés de Girona amb l’assessorament del cineasta Pere Vilà Barceló i amb la participació d’intèrprets professionals com Laia Manzanares, Katrin Vankova, Àlex Brendemülh i Anna Alarcon. Per a realitzar el llargmetratge que s’ha presentat a Temporada Alta 2017, l’INS Santiago Sobrequés ha inclòs, durant el curs escolar, assignatures teòriques sobre cinema al seu currículum educatiu, així com diversos tallers pràctics de tècniques cinematogràfiques que han conclòs amb la materialització de la pel·lícula. Els objectius del projecte van ser educar la mirada cinematogràfica, incentivar la capacitat crítica dels alumnes i alimentar la creativitat al mateix temps que es volia sensibilitzar en temes de salut i la relació amb la societat on els ha tocat viure. Ara, s’ofereix una nova oportunitat per veure la proposta. Abans de la projecció al cinema Truffaut, en Mario i la Marina,  dos dels estudiants que van participar en el procés de creació, explicaran als assistents quina va ser la seva experiència.

En els dos casos, la inscripció és obligatòria i l’aforament és limitat. Més informació i inscripcions aquí.