31/03/2022

Presentem els canvis educatius impulsats a l’escola Vila-roja dins del projecte Escoles Tàndem, amb la participació de Sergi López i Rosa Gamiz

© Harold Abellán

Coincidint amb el 50è aniversari del centre, aquest dimecres vam presentar una mostra de les millores educatives que s’han implementat a l’escola Vila-roja dins del projecte Escoles Tàndem de la Fundació Catalunya La Pedrera al llarg dels darrers tres cursos. Són canvis en els espais d’aprenentatge, en la metodologia d’ensenyament i a nivell de cultura de centre com a resultat de tot el procés d’innovació educativa basat en les arts escèniques que, a Girona, realitzem des de la Fundació La Ciutat Invisible i Temporada Alta, i amb el suport de la Fundació Girona Est.

Durant la jornada, va tenir lloc la inauguració de l’Escenari Safilache de la mà de l’actor Sergi López i l’actriu Rosa Gamiz, que van dinamitzar activitats teatrals per a l’alumnat dels diferents cursos en aquest nou espai. Es tracta d’una sala renovada, equipada específicament com a espai escènic i destinada al treball transversal i les arts escèniques, el nom de la qual va ser triat democràticament entre tot l’alumnat i el claustre posant en valor la diversitat cultural del centre.

Paral·lelament, vam presenciar una mostra dels Escenaris d’Aprenentatge, la nova línia metodològica dissenyada pel personal docent del centre per treballar continguts curriculars a partir d’un procés de recerca artística. També, es va convidar l’artista multidisciplinar Ovidi Llorente (El Pot Petit), la ballarina i poeta Azucena Moya (Agitart) i l’equip de formadors del projecte Escoles Tàndem, La Nave Va Teatre, per dinamitzar tallers artístics inspirats en el vincle afectiu i gest artístic que defineixen la nova imatge gràfica del centre.

Aquest any, l’escola es troba en la darrera fase del projecte Escoles Tàndem, que aposta per una relació inclusiva de tot el context territorial del sector est de la ciutat. L’escola Vila-roja és una de les tres escoles del barri de Girona Est catalogades de màxima complexitat. El centre es caracteritza per tenir alumnat d’origen cultural divers i amb famílies en risc d’exclusió social.