Espectacles de Temporada Alta 2022

Espectacles per al curs 2022-23 a les aules d’educació infantil, primària, secundària i especial

#ATempo

Educació infantil

Desplegant la jungla de Big Bouncers

Dansa | El col·lectiu Big Bouncers ha desplegat una sèrie d’activitats al voltant de l’espectacle Jungla, que permeten que els infants tinguin una experiència més àmplia i que la connexió amb la dansa es perllongui més enllà del fet d’anar al teatre. Desplegant la Jungla és una experiència artística que combina una actuació breu on es presenten fragments adaptats de l’espectacle Jungla amb un espai de joc i moviment guiat, on els nens i nenes poden explorar, jugar, ballar i moure’s amb l’acompanyament de les artistes i les mestres. Per a l’experiència, es construeix una instal·lació amb materials de l’espectacle adaptats a l’espai escollit de l’escola (majoritàriament aula SUM), on ocorre la dansa en diàleg amb la música escollida i els materials. Els jocs i dinàmiques de la segona part on els infants participen activament es relacionen amb el material coreogràfic i l’imaginari que es desprèn de la intervenció dansada que han pogut presenciar.

Paraules clau: natura – animals – món imaginari

Fotògraf: Tristán Pérez-Martín

Educació primària

La bona persona de la Rosa Gamiz

Teatre | Adaptació del clàssic La bona persona de Sezuan de Bertolt Brecht, on coneixerem la Xen-Te, una noia bona i amable que obra una petita botiga però que tothom s’aprofitarà de la seva bona fe. Què farà la Xen-Te per defensar-se? Com actua la gent a Sezuan? Perquè vol casar-se l’aviador amb la Xen-Te? En Bertolt Brecht ens parla de ser generós o no, d’ajudar els altres o aprofitar-se d’ells, de l’engany, de la veritat… Una obra de teatre per reflexionar amb els nens i les nenes sobre els comportaments i les accions de les persones.

Paraules clau: clàssics de teatre – generositat – comportament i accions

Cometa de Roser López Espinosa

Dansa | Cometa és un solo per a infants de primària, pensat per a ser ballat dins l’aula. Una visitant inesperada aterra a l’escola i ens convida a redescobrir i meravellar-nos amb la força de la gravetat, les possibilitats del moviment i l’empatia. La geometria, el joc i la velocitat de la llum. L’univers, la imaginació i els viatges interestel·lars.

Paraules clau: astronomia – la descoberta del món – dansa contemporània

Fotògraf: Şafak Velioğlu

El transPORt dels somnis de la cia. Embroutats

Teatre | Ell és el Nil, un nen a qui li agrada dormir i viatjar al seu món imaginari, on ell realment se sent lliure d’expressar-se, però on també es troba amb les seves pors. Durant el viatge d’aquesta nit, haurà de fer una passa més. Ser capaç de poder conèixer-se a ell mateix, d’entendre i conviure amb totes les pors que l’acompanyen. En aquesta peça teatral veurem com el Nil tracta de gestionar aquesta emoció en el món real, a través de la comunicació amb el seu pare; i en el món imaginari, on farà un procés personal d’autoaprenentatge.

Paraules clau: gestió de la por – el poder de la imaginació – somnis

Educació secundària

La muntanya de l’Oriol Casals i la Marta Hernández

Teatre | El Raimon és un home fet a si mateix. És valent, amable i positiu, i aquesta és l’actitud que té davant la vida. La pandèmia l’ha obligat a reinventar-se i ho ha aconseguit amb èxit. Ara es dedica a fer de coach. La seva filla, l’Elena, té 12 anys. Ella, en canvi, està en plena tempesta.

Paraules clau: mite del positivisme – gestió del malestar – salut emocional

El missioner de La Virgueria

Teatre | El videoclip mainstream actua de colonitzador cultural exportant valors com el racisme, el classisme, l’aporofòbia, la gordofòbia i la dictadura de l’estètica, la sexocràcia, l’amor com a mercaderia i, en definitiva, el capitalisme més perjudicial. El missioner reflexiona des de la ironia sobre aquests valors i entramats de la indústria musical, per prendre’n consciència i deconstruir-los.

Paraules clau: cultura del videoclip – indústria musical – capitalisme

Sobre la tirania de Timothy Snyder, Carles Grau Fonollosa i Òscar Intente

Teatre | Un actor, que pot ser un professor o un conferenciant, amb l’ajut de les imatges d’un antic projector explica què podem aprendre del tràgic segle XX que ens pugui ser útil ara al segle XXI en defensa de la democràcia. Al segle passat molts països d’Europa van caure en l’autoritarisme i el feixisme. L’espectacle analitza els mecanismes d’aquesta evolució cap a l’autoritarisme, i crida els espectadors a detectar-los i combatre’ls sent agents i protagonistes de la història.

Paraules clau: democràcia – història – per entendre el món

MUT de la Neus Masó i la Cia iNdANS

Dansa | MUT, a l’antic Egipte era la deesa considerada la mare de tot; l’orígen de tot allò creat. Poderosa, ferma i sensible. MUT és una reflexió a la vulnerabilitat dels drets, on el tot cada dia és menys tot. Paraules oblidades i enterrades sota la creença d’una vida justa. Sentim que la humanitat ha perdut el respecte i veiem com el dret solemne a viure una vida digne es va esvaint i esdevenint un record.

*Espectacle únic; només per als participants al Torneig de dramatúrgia per a instituts.

Paraules clau: humilitat – vulnerabilitat dels drets – pors i prejudicis

Educació especial

Workshop Imaginaris singulars amb Vero Cendoya

Teatre / Dansa | En un espai en què els intèrprets amb capacitats especials siguin protagonistes per si mateixos i no per les seves o limitacions, la Vero es proposa trencar amb la línia que divideix segons les capacitats i aconseguir unificar esforços i talents diversos en pro de noves formes i dramatúrgies.

Paraules clau: acte de comunicar – realització personal – diversitat funcional

Les sol·licituds per als espectacles als centres educatius s’obriran a finals del mes d’agost. Inscriu-te al butlletí o consulta la resta d’activitats del projecte a la pàgina principal:

BUTLLETÍ A TEMPO PÀGINA PRINCIPAL