Temporada Alta en aules

Espectacles en format petit pensats per fer-se dins les aules de cada grup-classe

#ATempo

DESPLEGANT LA JUNGLA (Ed. Infantil)

de Big Bouncers

Dansa | El col·lectiu Big Bouncers ha desplegat una sèrie d’activitats al voltant de l’espectacle Jungla, que permeten que els infants tinguin una experiència més àmplia i que la connexió amb la dansa es perllongui més enllà del fet d’anar al teatre. Desplegant la Jungla és una experiència artística que combina una actuació breu on es presenten fragments adaptats de l’espectacle Jungla amb un espai de joc i moviment guiat, on els nens i nenes poden explorar, jugar, ballar i moure’s amb l’acompanyament de les artistes i les mestres. Per a l’experiència, es construeix una instal·lació amb materials de l’espectacle adaptats a l’espai escollit de l’escola (majoritàriament aula SUM), on ocorre la dansa en diàleg amb la música escollida i els materials. Els jocs i dinàmiques de la segona part on els infants participen activament es relacionen amb el material coreogràfic i l’imaginari que es desprèn de la intervenció dansada que han pogut presenciar.

Paraules clau: natura – animals – món imaginari

Fotògraf: Tristán Pérez-Martín

COMETA (1r, 2n i 3r Primària)

de Roser López Espinosa

Dansa | Cometa és un solo per a infants de primària, pensat per a ser ballat dins l’aula. Una visitant inesperada aterra a l’escola i ens convida, a través de la seva curiositat i descoberta, a mirar el nostre entorn amb ulls nous, amb ulls d’infant. COMETA és una aventura galàctica per redescobrir i meravellar-nos amb la força de la gravetat, les possibilitats del moviment i l’empatia. La geometria, el joc i la velocitat de la llum. L’univers, la imaginació i els viatges interestel·lars. I sobretot, és una festa per celebrar que ens hem trobat!

Paraules clau: astronomia – ciències naturals – dansa contemporània

Fotògraf: Şafak Velioğlu

CENDRES (4t, 5è i 6è Primària)

de La Nave Va

Teatre | L’Arnau fa sisè de primària. Troba a faltar els seus companys de classe i la vida d’abans del confinament. Casa seva és un daltabaix. L’Arnau ha hagut de cedir la seva habitació a la seva mare, que ha de fer quarantena, i comparteix l’habitació amb el seu germà gran, en Marc, amb el qual sempre estan com gat i gos. Per acabar-ho d’adobar, la seva estimada àvia, la iaia Montse, porta setmanes ingressada a l’hospital i no sembla que se n’estigui sortint… Com gestiona una situació tan complicada un noi d’onze anys? Com encara el dol? I la família, com ho poden fer, per acomiadar-se de la iaia tal i com es mereix? L’Arnau descobrirà que assumir la mort d’un ésser estimat forma part del fet de créixer i d’anar-se fent gran.

Paraules clau: dol i pèrdua – pandèmia – educació emocional

PERFIL D’ÈXIT (1r, 2n i 3r d’ESO)

de Laia Díez Quintanilla

Teatre | La reconeguda influencer Luci Hac entra a l’aula per explicar-nos les claus de l’èxit. La Luci ens donarà consells per modelar el nostre perfil en funció del que vulguem aconseguir, i trucs per saber en qui ens hem de convertir per petar-ho a la vida, com triomfar i ser feliç. Però… Quines són les normes del joc de l’èxit? Estem disposats a jugar-les? A quin preu?

La Luci no és tot allò que sembla, i mica en mica s’anirà obrint per mostrar-nos com l’èxit tot sovint va acompanyat de renúncies. Al llarg del monòleg anirem entenent les debilitats i inseguretats que s’amaguen rere una imatge perfecta d’Instagram.

Paraules clau: xarxes socials – identitat – desigualtat

SOBRE LA TIRANIA (4t d’ESO, Batxillerats i Cicles Formatius)

de Timothy Snyder, Carles Grau Fonollosa i Òscar Intente

Teatre | Un actor, que pot ser un professor o un conferenciant, amb l’ajut de les imatges d’un antic projector explica què podem aprendre del tràgic segle XX que ens pugui ser útil ara al segle XXI en defensa de la democràcia. Al segle passat molts països d’Europa van caure en l’autoritarisme i el feixisme. L’espectacle analitza els mecanismes d’aquesta evolució cap a l’autoritarisme, i crida els espectadors a detectar-los i combatre’ls sent agents i protagonistes de la història.

Paraules clau: democràcia – història – per entendre el món

JO VULL SER ACTOR (Ed. Especial)

d’Escenaris Especials

Audiovisual | En Dimitri Planella vol ser actor. Però té un petit problema: Va néixer de color verd, a vegades  passa.  I  el  món  del  cine  és  molt tiquismiquis amb  això,  es veu  que  volen  que tothom  sigui  del  mateix  color. El  que  no  saben  els  del  món  del  cine,  és  com  de  tossut pot arribar a ser, en Dimitri Planella!

Paraules clau: món del teatre – realització personal – diversitat funcional

Torna a la pàgina d’inici o consulta els espectacles per a tot el centre en espais comuns:

PÀGINA PRINCIPAL TA EN ESPAIS COMUNS