Temporada Alta a l’Aula

Espectacles amb contingut pedagògic a les aules de primària i secundària durant Temporada Alta

#ATempo

Temporada Alta a l’Aula

Durant Temporada Alta, els centres educatius poden programar una sèrie d’espectacles ideats com a recurs pedagògic per tractar amb l’alumnat temàtiques que sovint queden fora del contingut curricular. Tots els espectacles són gratuïts i els programem a l’aula en horari lectiu durant el primer trimestre del curs escolar.

Curs 2020-21

Com a novetat d’aquest curs, a més, hem apostat per dissenyar un dossier pedagògic que inclou tres sessions de treball:

  • Una sessió prèvia a l’espectacle de plantejament de la temàtica.
  • Una sessió central que correspon a l’espectacle, taller o debat i una activitat d’avaluació.
  • Una sessió posterior a l’espectacle, amb propostes de treball com a tancament.

La nostra experiència ens ha permès comprovar que l’alumnat treu el màxim profit del contingut quan el docent prepara el grup abans de l’obra i continua treballant la temàtica posteriorment. Per aquest motiu, a partir del dossier, busquem el compromís dels tutors i tutores per donar una major profunditat al contingut tractat a l’espectacle i permet avaluar l’aprenentatge de l’alumnat.

Consulta els espectacles d’aquest curs a continuació:

 

CYRANO (1r i 2n de Primària)

La Rosa Gamiz torna amb la seva maleta de les històries de teatre per explicar un altre gran clàssic: el Cyrano de Bergerac, d’Edmond Rostand, amb una adaptació feta perquè els nens i nenes puguin entendre i gaudir d’aquesta gran història i d’aquest gran personatge. El valent mosqueter del nas gros enamorat de Rosaura i a qui li agrada escriure poesia. Les criatures descobriran el gust per les paraules, els sentiments nobles, l’amor i l’amistat.

Continguts: l’autoacceptació i el descobriment de les pròpies capacitats.

DIT-DIT (3r i 4t de Primària)

Espectacle de dansa contemporània. DITDIT neix de les investigacions que Jaime Conde-Salazar i Aimar Pérez Galí han desenvolupat durant els quatre últims anys al voltant del tacte i la pell. Es tracta d’oferir un entorn segur en el qual persones d’entre 9 i 11 anys puguin compartir un temps i espai d’exploració tàctil. A través de petites accions adaptades a primària, practicarem i descobrirem formes de relació directa amb el món i amb els altres a través de la pell.

La música, la dansa i l’espai seran les nostres guies durant aquest viatge on podrem descobrir junts les possibilitats de conèixer i divertir-nos tocant.

No us perdeu el teaser de l’espectacle!

Continguts: el tacte com a eina per aprendre i relacionar-se amb els altres.

CENDRES (5è i 6è de Primària)

L’Arnau fa sisè de primària. Troba a faltar els seus companys de classe i la vida d’abans del confinament. Casa seva és un daltabaix. L’Arnau ha hagut de cedir la seva habitació a la seva mare, que ha de fer quarantena, i comparteix l’habitació amb el seu germà gran, en Marc, amb el qual sempre estan com gat i gos. Per acabar-ho d’adobar, la seva estimada àvia, la iaia Montse, porta setmanes ingressada a l’hospital i no sembla que se n’estigui sortint… Com gestiona una situació tan complicada un noi d’onze anys? Com encara el dol? I la família, com ho poden fer, per acomiadar-se de la iaia tal i com es mereix? L’Arnau descobrirà que assumir la mort d’un ésser estimat forma part del fet de créixer i d’anar-se fent gran.

Continguts: la gestió del dol i la pèrdua.

SELECCIÓ NATURAL (1r i 2n d’ESO)

En arribar a l’escola nova i presentar-se davant la classe, la Marta no pot deixar de pensar en aquell dia. Per què no pot esborrar aquest record de la memòria? El dia fatídic en que tot va començar i va passar a ser una víctima més de l’assetjament escolar, el bullying. Segons les lleis de la selecció natural, els individus més forts i adaptats al medi sobreviuen, mentre que els febles tendeixen a desaparèixer. La Marta experimenta en la pròpia pell una autèntica lluita per la supervivència.

Continguts: conscienciació sobre les causes i els efectes de l’assetjament en el context escolar.

PERFIL D’ÈXIT (3r i 4t d’ESO, Batxillerats i Cicles Formatius)

La reconeguda influencer Luci Hac entra a l’aula per explicar-nos les claus de l’èxit. La Luci ens donarà consells per modelar el nostre perfil en funció del que vulguem aconseguir, i trucs per saber en qui ens hem de convertir per petar-ho a la vida, com triomfar i ser feliç. Però… Quines són les normes del joc de l’èxit? Estem disposats a jugar-les? A quin preu?

La Luci no és tot allò que sembla, i mica en mica s’anirà obrint per mostrar-nos com l’èxit tot sovint va acompanyat de renúncies. Al llarg del monòleg anirem entenent les debilitats i inseguretats que s’amaguen rere una imatge perfecta d’Instagram.

Continguts: l’ús de les xarxes socials i els efectes de la identitat que hi construïm.

EL PES DEL PLOM (3r i 4t d’ESO, Batxillerats i Cicles Formatius)

La Cat és una periodista que fa massa preguntes. En Fernando és el propietari d’una empresa d’armament sense massa escrúpols. Una entrevista que els canviarà̀ la vida. El pes del plom és un thriller teatral que despulla les contradiccions del comerç̧ legal d’armes i que ens fa reflexionar sobre aquest mercat i els agents que l’impulsen (la banca, l’estat, etc.).

Continguts: la cultura de la pau i el funcionament de la indústria (legal) de l’armament.