Programa espectacles i utilitza’ls com a recurs pedagògic

Cyrano (1r, 2n i 3r de primària)

La Rosa Gàmiz torna amb la seva maleta de les històries de teatre per explicar un altre gran clàssic: el Cyrano de Bergerac, d’Edmond Rostand, amb una adaptació feta perquè els nens i nenes puguin entendre i gaudir d’aquesta gran història i d’aquest gran personatge. El valent mosqueter del nas gros enamorat de Rosaura i a qui li agrada escriure poesia. Les criatures descobriran el gust per les paraules, els sentiments nobles, l’amor i l’amistat.

Temes a treballar: l’autoacceptació i el descobriment de les pròpies capacitats.

DITDIT (4t, 5è i 6è de primària)

DITDIT neix de les investigacions que Jaime Conde-Salazar i Aimar Pérez Galí han desenvolupat durant els quatre últims anys al voltant del tacte i la pell. Es tracta d’oferir un entorn segur en el qual persones d’entre 9 i 11 anys puguin compartir un temps i espai d’exploració tàctil. A través de petites accions adaptades a primària, practicarem i descobrirem formes de relació directa amb el món i amb els altres a través de la pell. La música, la dansa i l’espai seran les nostres guies durant aquest viatge on podrem descobrir junts les possibilitats de conèixer i divertir-nos tocant.

Temes a treballar: l’empatia, la relació amb la diferència i el coneixement a través del tacte.

Selecció natural (1r i 2n d’ESO)

En arribar a l’escola nova i presentar-se davant la classe, la Marta no pot deixar de pensar en aquell dia. Per què no pot esborrar aquest record de la memòria? El dia fatídic en que tot va començar i va passar a ser una víctima més de l’assatjament escolar, el bullying. Segons les lleis de la selecció natural, els individus més forts i adaptats al medi sobreviuen, mentre que els febles tendeixen a desaparèixer. La Marta experimenta en la pròpia pell una autèntica lluita per la supervivència.

Temes a treballar: les relacions violentes entre iguals, les agressions en el context de l’aula i la comprensió de l’assetjament com a fenomen grupal.

Albert-Berta (3r i 4t d’ESO, batxillerat i cicles)

Quan va néixer l’Albert no es deia Albert. Es deia Berta. De petita i després d’adolescent, li va costar feina i treballs racionalitzar què li passava, comprendre per què la seva vida no era igual com la de la majoria, entendre per què, tenint cos de noia, ell se sentia noi. Però ara, després d’haver passat per consultes mèdiques, però sobretot després d’haver conegut a tants altres com ell, l’Albert ha après a trobar el seu lloc i a trepitjar fort malgrat les dificultats i els obstacles d’un món que no està del tot preparat per a la diferència.

Temes a treballar: la construcció social del gènere, la incomprensió que pot produir identificar-se amb un gènere no normatiu i els drets LGTBIQ.

El pes del plom (3r i 4t d’ESO, batxillerat i cicles)

La Cat és una periodista que fa massa preguntes. En Fernando és el propietari d’una empresa d’armament sense massa escrúpols. Una entrevista que els canviarà la vida. El pes del plom és un thriller teatral que despulla les contradiccions del comerç legal d’armes i que ens fa reflexionar sobre aquest mercat i els agents que l’impulsen (la banca, l’estat, etc.).

Temes a treballar: la cultura de la pau, la indústria (legal) de les armes lleugeres i la conscienciació sobre la indústria de l’armament.

Torneig de dramatúrgia per a instituts

Instituts de Girona i Salt participen per primera vegada en una proposta inspirada en el ja clàssic Torneig de Dramatúrgia Catalana del Festival Temporada Alta.

Més informació